tiistai 4. kesäkuuta 2019

Aavistus vähemmän kiirettä

Tiistaina jatkoimme sangen perinteisesti 4 ratsukon voimin koulutunnilla. Minä taas Sakulla. Estetunnin takia menimme maneesiin. Pihallakin olisi tarjennut muttei maneesissakaan kylmä tullut vaan t-paidalla pärjäsi hyvin. N. +19°C ulkona.

Tänään Saku ei kovin pahasti katsellut kulmia vaan pitkin ohjin meni lähes minne halusin. Tuntumalla aloitettiin taas keskiympyrältä. Aavistuksen kiireinen. Asetus sisään. Eikä asetusta saanut unohtaa aina välillä.

Tänään jatkettiin välillä ympyrältä pitkän sivun päätyyn avossa. Saku ei ollut avuilla ja heittäytyi herkästi turhan poikittain ja suoraksi. Yritin kyllä korjata mutta aika ja pitkä sivu loppuivat kesken. Ei kovin tasaista mutta kelvollista.

Ravissa ensin keskiympyrää, välillä hetki uraa pitkin ja taas keskiympyrälle. Napa menosuuntaan. Vasemmassa kierroksessa Sakulla oli enemmän kiire. Kun yritin malttaa niin asetus unohtui. Kun keskityin takanojaani niin asetus katosi siinäkin. Sisäpohjetta väistämällä vähän tasoittui mutta sitten kuski vetäytyi huomaamatta etukenoon. Oikealle ohjalle oli tyhjähkö. Kulki tasaisemmin kun annoin vähän maata vasemmalla. Hassusti menomme rauhoittui kun ope sanoi että Saku saa mennä vaikka alitempossa. Näemmä toimimme molemmat ääniohjauksella!

Päätykulmiin pääsemisessä oli muutaman kerran ongelmia. Omin lupineni pyöräytin voltin kulmaan heti perään ja tämä tuntui auttavan. Samoin kun välillä valtautui juoksemaan niin siinäkin tein pari ravivolttia ja maltti löytyi. Matkan varrella kuski suoristeli hartioitaan ja kankkujaan. Etukenotuksen poistoa unohtamatta. Ryhdistäytyessä kuulemma nostin leukaa mutta se on väärä tapa.

Sitten ruvettiin kääntämään käynnissä pitkiltä sivuilta radan poikki. Keskelle pysäytys ja peruutus. Suoritimme keskimäärin (kaikki tuntilaiset siis) niin huonosti että ope rupesi kiivastumaan. Onneksi en itse saanut pahempaa huutia. Ensin kuulemma heitin ohjat pois. Sitten sain istuttua rauhassa pystyssä. Saku peruutti aika kivasti. Välillä vähän kiihtyi taakse ja ohjeiden mukaan korjasin pohkeilla mutta välillä turhan napakasti, jolloin äkkipysähtyi. Tuli myös muutama tasainen ja rauhallinen peruutus. Pääosin kivan suoraankin. Pysähdyksissä ei jääty aina tasajaloin.

Tehtävään lisättiin laukannostot pääty-ympyröille. Toisessa päässä toiseen suuntaan, toisessa toiseen. Sai lisäksi vielä peruutella halutessaan. Saku nosti laukat näppärästi. Tänään keskityin käyntivalmisteluihin ja nostin viimeistään pisteessä. Kertaakaan ei myöhästytty. Takaisin käyntiin tuli vähän vaihdellen. Välillä vähän enemmän vyörymistä, välillä vain muutama raviaskel.

Loppuraveissa oikea kierros oli taas paljon parempi.

Nyt muistin jatkaa kuperkeikkaharjoituksiani. Ope ei tullut enää viereen tukihenkilöksi vaan totesi että pärjään kyllä itsekin. Tipautin raipan pois ja heilautin vasemman jalkani kaulan yli. Takapuolta vähän enemmän oikealle kyljelle. Sitten kellahdus selälleen hevosen ympäri ja satulasta kiinni. Jalkojen nosto kippuraan ja taivutus yli. Ehkä päästin nyt vähän aiemmin irti, sillä en tullut yhtä hyvässä tasapainossa alas kuin viimeksi. Saku säikähti tömähdystä ja hypähti pari askelta sivulle. Minä sain tasapainotettua itseni pysymään jaloillani. Jes!

Viikon päästä näillä näkymin viimeinen treenikerta tälle kevätkaudelle.

Ongelmia:
Sakulla oli yhä vähän kiire
kuski meni taas joka välissä etukenoon vaikka yritti keskittyä
asetus unohtui välillä
Saku makasi enemmän vasemmalla ohjalla
opettajalla oli aika tiukkispäivä
kuski meni sivusuunnassa vinoon ja oikea hartia jäi ylemmäs
vasen kankkuni painui kuulemma alemmas

Parannusta:
nousevista jaloistani ei tullut kertaakaan sanomista
Saku malttoi hetkittäin
takapuolen rentoutus auttoi malttamiseen
laukat nousivat näppärästi
mentiin aika hyvin kulmiin ja pysyttiin uralla
pääsin itsenäisesti kuperkeikalla alas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora