tiistai 18. kesäkuuta 2019

Be a mama

Tiistaina jatkettiin ratsastusta puoli kymmenen aikaan aamulla. Ratsukseni sain eilisen Apollon. Ensin mentiin kentälle ja tehtiin aika rauhakseltaan tehtäviä. Ravi- ja laukkapuomeja ja siirtymiä. Sain ohjeeksi että Apollo väittää olevansa tuntumalla muttei ole. Kyynärpäitä vähän taaemmas ja enemmän tuntumaa. Ratsu vähän ryhdikkäämmäksi. Babylle pitää olla turvallinen mama.

Puomeilla laukasta raviin onnistui paremmin. Ravipuomien jälkeen en meinannut saada hummaa laukkaan. Työnnä lantiolla, istu kunnolla satulaan. Tuli sakkokierroksia perään ja kolmannella kierroksella vihdoin räpösteltiin riittävästi laukassa ja riitti. Taas lopuksi perässä oli este, tänään taisi olla vain ristikko.

Taisi olla tämän jälkeen kun lähdettiin maastoon. Sama reitti alkumatkasta kuin eilen. Käyntiä, sitten raviin. Mutta tänään nostettiinkin laukka ja viipotettiin ihan pitkä pätkä laukkaa. Apollo imi välillä turhankin hyvin kavereiden perään ja oli työlästä saada vähän välimatkaa kaverin häntään. Kaikille taisi tulla yllätyksenä kun eteen tuli ylöshyppy toiselle pellolle. Sujuvasti yli mutten kyllä ehtinyt juuri valmistella. Pienehköjä esteitä tuli matkan varrella vielä jokunen lisää. Jossain hypyssä käteni sohaisi GoPron (valjaissa) päälle ja laitoin sitten lennosta kuvaamaan. Enää viimeinen eli ehkä viides este tuli talteen.


Yritin tässä kuvata Apollon pään takana olevaa estettä.


Sitten pidettiin pieni tauko ja saatiin brieffaus seuraavalle tehtävälle. Tultiin samaan tapaan possujunassa kuin Oliverilla. Aiemmin hypätty talo alamäkeen sekä punainen massiivinen laatikko. Apollo kiihtyi alamäkeen kaverin perään vähän tarpeettoman paljon. Turvavälimme katosi olemattomiin ja tultiin talolle epätasapainossa. Tökkäsi miniaskeleen eteen ja kolisteli jalkansa esteeseen. Mitään suojia hepoilla ei toki ollut. Välissä sain puolipidätteistä takaisin mutta sitten ei meinannut mennä enää jalasta eteen. Ope huutaa "kick, kick" tai jotain vastaavaa. Ei mikään erityisen hyvä hyppy toisellekaan esteelle.

Seuraavaksi tultiin ylös- ja alashypyt. Treenikierros käynnissä. Helposti. Sitten yksitellen vähän erilailla toisensuuntaisella linjalla. Tällä kertaa mentiin yksitellen ja edellinen meni näkymättömiin ennen omaa vuoroamme. Nyt Apollolla oli tehtävälle hyvä vauhti. Sujuvasti ylös ja alas sekä A-este perään.

Hypättiin matkan varrella vielä pari parin esteen tehtävää. Värikkäälle tynnyrille levitin käsiäni kun humma tuntui vähän kiemuralta. Kaikesta kuitenkin yli. Aina kun kaverit olivat edessä niin vauhdinhallinnassa oli vienoja puutteita. Kun saatiin mennä keskenämme niin oli helpompaa.

Viimeisenä tehtävänä tultiin lähipellolta musta sianselkä ja muuri perään. Sitten sai laukata portille. Tämä meni kivasti ja sujuvasti.

Kiva oli päästä maastoon hyppäämään, ei tuntunut enää niin umpisurkealta kuskilta kuin kentällä.

Ongelmia:
laukannosto kentällä
kaverin perässä meni maastossa aika reippaasti

Parannusta:
maastossa oli helpompaa

GoPro-kooste hypyistämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora