torstai 13. kesäkuuta 2019

Kuivina kentällä

Torstaina mentiin Assin kanssa koulutunnille kaverin kanssa kentälle. Kaipasin vetohevosen ja kaverin perässä päästiinkin portista ongelmitta. Opea odoteltiin tovi ja ehdittiin todeta kenttä vaarattomaksi. Ihan eri meininki kuin viime syksynä! Keli oli pilvinen +15°C muttei satanut vaikka uhkasi. Sade alkoi vasta paluumatkalla autoillessa. Kenttä pölisi jonkin verran mutta osattiin pitää välimatkat niin ei haitannut. Suurimman osan tunnista menin t-paidassa ja hyvin tarkeni.

Hommat aloitettiin melko pian kevyessä ravissa. Ensin esiteltiin opelle että Assi liikkuu puhtaasti. Sitten väistöjä ja avoja. Assi eteni ja suoritti näppärästi. Vähän lisää aktiivisuutta. Molempiin suuntiin sama juttu.

Käyntien aikana ötökät olivat onneksi enemmän open kuin meidän kimpussamme.

Laukassa tehtiin tänään väistöjä. Ensin vasen kierros. Toisella pitkällä sivulla väistö uralta sisälle, toisella uran sisältä uralle. Ensimmäisessä sai ajatella lentävämpää laukkaa, jälkimmäinen oli kootumpi. Ope hämmästeli miten hyvin ja helposti Assi suoritti. Selässä oli helppo olla. Pyöreämpi muoto piti säilyttää tehtävien läpi ja osasin korjata. Kaveri teki vielä siksakit mutta me saatiin kävellä.

Oikea kierros tuntui selkään vähän työläämmältä. Muotoilin opelle että löllömmältä. Mutta kuulemma meidän "löllöin" väistömme uralle oli näistä neljästä kaikista hienoin. Selkään ei tullut yhtä hyvää tunnetta aktiivisesta kokoamisesta kuin toiseen suuntaan.

Lopuksi ratsastettiin vielä kolmikaarisia. Ensin tehtävänanto meni vähän ohi. Joka toisella kierroksella mentiin kouluratsastustyyliin, joka toisella estetyyliin kääntäen suoralla hevosella. Eikä suinkaan joka toinen kaarre. Alkumatkasta silmääni lensi ötökkä, joka vei loppuverkkojen ajaksi puolet näkökyvystäni kun vaan vetistelin. Keskittyminen ratsastukseen kärsi myös vähän mutta Assi oli hieno! Näin sulavia suunnanmuutoksia oikealta vasemmalle en muista Assilla tehneeni. Aktiivinen, taipuisa ja kevyt.

Takaisin mentiin sama oikoreitti eli sangen jyrkkä alamäki metsässä. Helposti. Samoin porttia hipoen jännittymättä vaikkei oltu nyt ihan kaverin hännässä. Ihanasti Assi tuntuu saavan itseluottamusta ja varmuutta! Kiva tietysti myös kun joka tunti opet ihastelevat miten paljon paremmalta menomme nykyään näyttää. Sekä kehuvat Assin muskeloitunutta olemusta.

Ongelmia:
Assi säikähti opea
kenttä pölisi vähän
toiselta pitkältä sivulta ura oli aaltoilevan mäkinen
loppuraveissa silmään lensi ötökkä ja olin useamman kierroksen puolisokea

Parannusta:
Assi oli kivan rento ja letkeä
opelta tuli kehuja miten nykyään näyttää ihan eriltä, sekä meno että lihaksikkaampi Assi
portista todella hyvin ohi molempiin suuntiin
ei satanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora