keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Sittenkin maastoon hyppäämään

Keskiviikon iltapäivätunnilla piti olla alunperin luvassa rataesteitä. Toivoin jotain muuta ratsua kuin Lindoria. Ope ehdotti Neroa ja kuulosti oikein hyvältä. Henkilökunta laittoi hummalle suitset ja kuolaimet sujautettiin sivukautta. Arkoo korviaan tms. Keli oli +15°C pintaan ja pääosin pilvistä. Tuli pari kuuroakin niskaan. Saatiin kuitenkin puhuttua meidät pois aidoista ja lähdettiin heti maastoon.

Alkumatka mentiin käyntiä ja ravia. Nero oli tolkusti. Pellolla otettiin laukkaa ja hurautettiinkin kolme kierrosta pellon ympäri laukassa. Siinä meni jo hetki. Sitten olin tänään paremmin skarppina ja huomasin lähestyvät esteet etukäteen. Ohimennen loikattiin ylös ja pari muuta estettä.

Neron korvat. Jättitukkia ei hypätty.

Sen jälkeen tultiin aamulta tutut mustat alashypyt. Ensin yksi kierros pienillä: 2 hyppyä. Sitten sai tulla isotkin eli 3 hyppyä lisää. Ihanan tasainen ja helppo hyppy istua. Nyt osasin linjata siten, etten saanut oksia naamaani.

Seuraavaksi tultiin aamuiset portaat ylös. Nerolla rupesi vähän keittämään kun ei päässytkään ekana liikkeelle. Ei kuitenkaan sinkoillut mihinkään ja mentiin tehtävä ihan asiallisesti. Kevyemmät kädet tai enemmän ohjaa tms. Nero hyppäsi näppärästi.

Käveltiin tietä pitkin tallin lähipellolle ja tultiin ylös- ja alashyppyjä. Ravissa ylös. Käyntiin, 90° käännös ja käynnissä alas. Unohdin päästää ohjia löysemmäksi mutta siitä ei tullut sanomista. Nerolla oli ihanan helpot alashypytkin istua. Tämä taidettiin tulla ehkä kahdesti.

Samalta banketilta tultiin kahdesti vielä haudan yli ylös ja laukassa toiselta puolelta alas. Päättäväisesti oli ohje. Eikä Nero empinyt yhtään vaan mentiin ihan sujuvasti.

Lopuksi yritettiin kiertää loppukäynnit vielä tallin ympäri mutta takana murisi työkoneen siihen malliin että käännyttiin ympäri.

Ongelmia:
ratsun päähän koskeminen

Parannusta:
tolkku ja tasainen, oli helppo pitää välimatkat
hyppäsi empimättä

Kooste hypyistämme, viimeiset myös sivusta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora