sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Yllätyssijoituksia jäykkiksellä

Sunnuntaina oli vain yksi leiritunti koska iltapäivällä oli 1-tason seurakisat. Samalla RaKan seuramestaruudet. Mestaruuksiin menijät kiilasivat ratsutoiveissa edelle. Aloitin toiveeni C:stä ja Viirestä mutta Viire oli koekäytössä muualla eikä paikalla. Rosaa ei saanut koska puoliomistajat menivät sillä (enkä sillä osaa mennä koulua), ei Alia (en ole varma olisiko sekään ollut mulle hyvä) ja Valtsukin oli muussa käytössä. Ilmottauduin jahkailun jälkeen Taffilla KN:n. Lopulta superjahkailun jälkeen päätin ottaa Taffin ratsukseni myös C-merkkiin.

©Minna
Aamutunnin ja kisojen välissä Taffilla oli puolisentoista tuntia aikaa huilia. Meidän lähtövuoro oli C:ssä kymmenentenä, joten mentiin verkkaan luokan alettua. Alkuun meno oli todella kankeaa mutta sinnikkään työn tuloksena Taffi myötäsi ensin oikealle ja lopulta myös vasemmalle. Sen jälkeen se taipuikin ihan eri lailla molempiin suuntiin. Ravissa hommat aloitettiin tietysti alusta ja laukassakin oli alkuun jäykempää. Harmillista tässä oli että myös välikäyntien jälkeen oltiin hetki taas nollatilassa. Verkassa tuli kuitenkin parhaimmillaan oikein hyviä hetkiä ja verkka-aika oli meille aika hyvä. Ehti työstää käyntiä riittävästi.

©Minna

Pihalle kentän päätyyn pääsi kahden ratsukon ajaksi. Maneesissa jo totesin että lepokäynnit on otettava tätä ennen sillä ei enää lörähdyksiä. Tein siirtymiä ja volttailin. Taisin ottaa laukkaakin. Raippa piti pudottaa pois vasta kun meni aitoihin.

C:ssä tehtiin ihan tasainen suoritus ilman rikkoja. Taffi liikkui eteen ja oli hetkittäin pyöreänäkin. Muistin radan. Videota tästä ei tullut mutta joitain kuvia. Arvostelu oli superkilttiä ja saatiin 67,222 %. Tämä riitti luokkavoittoon! Ehkä elämäni paras alakerta, yksi 6,5, loput seiskoja. Yläkerta kuusipuolta kolmella seiskalla. Omalla arvosteluskaalallani olisin antanut ehkä 61,5 %.

©Minna

Heppa oli selvästi parhaan virtapiikkinsä antanut, sillä kunniakierroksella meinasi pudotella raville.

KN:n verkka jatkui palkintojenjaon jälkeen. Oltiin aloitettu heti ekan radan jälkeen. Parhaimmillaan siellä tuli oikein makeita pätkiä ja tamma oli ravissakin aktiivinen ja tasainen. Taipuisa. Oma lähtövuoro oli viidentenä, joten ihan hirmuisesti en ehtinyt tehdä. Joitain laukkalävistäjiä ja meni ihan ok. Keksin myös taikakeinon kadonneen pyöreyden metsästykseen. Yksi kunnollinen kulman ratsastus niin tamma myötäsi. Joka kerta.

©Minna

Taas kahden ratsukon verran päädyssä ja nyt huomasin itsessänikin hyytymistä. Ei silti parennut kävellä pitkin ohjin.

Tämä taitaa olla keskiravilävistäjä KN:ssä. Tässä Taffin tyypillinen muoto.
©Minna

KN:n rata ei ollut yhtä siisti. Taffi hidastui loppua kohti ja teissä oli vähän ylimääräistä kiemuraa. Laukat nousi muttei edenneet. Molemmat lävistäjät pudotti hirmu aikaisin raville. Ekalla lävistäjällä kompastui ja laukka loppui siihen. Itse jäädyin ja annoin olla vaikka sen olisi voinut yrittää nostaa vielä takaisin. Tuskin olisi tullut hyvää. Jälkimmäinen laukka pyöri pääty-ympyrän puolikkaan verran hyvin ja Taffi pyöristyikin. Vaan sitten yhtäkkiä loppui meno ja tamma hyytyi. Meni omasta mielestäni aika rumaksi potkimiseksi mutta lähes loppuun asti selvittiin laukassa. Raville putosi liian aikaisin ja pakko oli tehdä käyntisiirtymä siihen heti perään. Nämäkin oli kiltisti arvosteltu. Suurin yllätys oli lopputervehdykseen tulosta annettu 7,5.

Videosta kiitos Johannalle!


En ollut kovin optimistinen kun nyt lävistäjät oli selkeitä rikkoja. Hoidin Taffin pois ja ehdin katsomaan loppupään suorituksia. Orastava optimismi heräsi ja lopulta tuli kutsu palkintojenjakoon. Jaettu kolmossija eli aika hilkulle meni. 62,800 %. Itse olisin antanut jotain 59 % pintaan.

C:n palkintojenjako.
©Minna

©Minna
Näin loppui viikonloppuleiri aika lailla iloisempiin tunnelmiin kuin kesäleiri. Taffilta semmoset suoritukset ettei olisi varmasti kukaan arvannut! Mutta C:ssä pärjää tasaisuudella pitkälle ja sitähän Taffi kyllä tarjoaa. Huolelliset tiet, tarpeeksi aktiivista menoa eikä turhaa stressiä niin on jo esitys aika mallillaan.

Voihan vatsamakkara!
©Minna

Taffin antipose ja molemmat ruusukkeet.
Itse kuvasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora