keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Vaihtelevia vinouksia

Keskiviikon toiselle tunnille sain Limozan. En nyt kiljunut riemusta mutten toivonut vaihtoakaan. Ratsukoita tälle tunnille tuli 5 ja tamma oli jo valmiiksi hommissa. Piuhat pidettiin yhä apuna.

Tämä oli edellistä huomattavasti tehokkaampi tunti. Toki pääsin itse paljon helpommalla kun hevonen teki mitä pyysin. Eteni kelvosti, vähän piti muistuttaa muttei ollut laiska lahna. Tämän tunnin erityispiirre oli pitkästä aikaa tehdyt takaosakäännökset. En saanut niitä kunnolla haltuun kun tamma kulki takasilla liian isosti, astui taakse tai pyöri keskikroppansa ympäri. Yritin kehua hyvistä askelista.

Alkutunnista sekä ravissa että laukassa (ainakin oikeassa kierroksessa) kuljettiin kuulemma perä sisällä. Laukassa yritin korjata tekemällä avoa ja kuulemma parani. Ravissa en huomannut koko asiaa. Istuin kuulemma vinossa mutta askellajista ja tarkkailukulmasta riippuen alempana oli joko vasen tai oikea polveni.

Alaspäin siirtymissä yritin käyttää samaa jippoa kuin Hempalla. Pidätteet vain toisesta ohjasta. Molemmilla pidättäessä tuli kyntäviä muurahaiskarhuhidastuksia.

Alkutunnista mentiin ihan pitkät pätkät laukkaa molempiin suuntiin. Virkistävää piiitkästä aikaa. Tämän jälkeen tehtiin vastalaukkoja. Ensin pelkkä toinen pitkä sivu, sitten myös seuraavan kulman yli. Siihen nähden kuinka herkkis Limoza on vaihtamaan, suoriuduttiin oikein hyvin. Suoralla nousi aina pyytämäni laukka (paitsi silloin kun tamma rikkoi itsekseen laukkaan). Kaarteissa alkuun pudotti raville, myöhemmin vaihtoi jokusen kerran. Mutta onnistumisia tuli enemmän. Eikä tullut mitään ylitsepääsemättömiä hankaluuksia. Vastalaukoissa kuljettiin paljon suorempanakin eikä perän liirausta esiintynyt.

Loppuraveissa kulki ihan kauniisti. Tasaisesti pyöreänä tuntumalla ja turvan nousematta taipui molempiin suuntiin. Yhä olisin kaivannut vähän lisää kipinää. Että olisi voinut suunnata energiaa ylöspäin.

Ei mikään huono tunti. Ihanan paljon helpompaa kuin Dumbolla.

Ongelmia:
kuljettiin perä sisällä
siirtymät alaspäin
olin taas ripsiä myöten hiekkapölyn peitossa

Parannusta:
eteni ok
lopuksi oli taipuisa ja tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora