torstai 22. syyskuuta 2016

Harmittavaa perushyytymistä kiellolla höystettynä

Torstaina sain jatkaa Lidalla. Tämä oli tamman päivän ensimmäinen tunti ja odotteluajan oli käyttänyt imuroiden kuivikepellettejä mahaansa. Hoitaessa keskittyi yhä pelletteihin. Satulalle irvisti sen verran pahasti että suivaannuin ja komensin. Näemmä riittävällä intensiteetillä, sillä asia meni perille.

Aurinko laski jo ennen kuin pääsin tallille eli pimeää oli. Lämmintä hieman alle +10°C ja tyypilliset 5 ratsukkoa. Viikonlopun kisojen jäljiltä kenttä oli käännetty toisinpäin ja esteet oli takalaidalla. Joskus muinoin olen ainakin Flikalla hypännyt näinpäin.

Alkuverkka oli taas itsenäinen. Ei kommentin kommenttia. Lida oli suht tasainen mutta löysä. Yritin herätellä mutten ihan tosissani. Laukka tuntui yhä viime viikon tapaan väärän kulmikkaalta. Oikean laukan satulassaolon ylävaiheesta on tullut terävämpi. Ei tunnu Lidan laukalta. Tai sitten vain kuvittelen. Myöhemmin ope arveli että kenkien saaminenkin voisi reipastaa Lidaa.

Tänään ei aloitettu suoraan radalla vaan loikittiin neljää kulmaestettä soikiolla tovi. Korkeus oli alkuun ehkä 60 cm. Hypytä kaukaa oli ohje. Yritin herättää Lidan mutta aika varovaisesti lähti ensin hyppyihin. Parani muttei päästy kunnon lentoon.


Rata 1-6 ja 1-10, sakkokierros: 6 (talo) ja numeroimaton vasemmalta ylhäältä (laine).
Rata taidettiin tulla ensin kerran kutoseen asti. Sitten kahdesti kymppiin. Ihan varmaksi en enää muista. Ekalla kierroksella taidettiin pudottaa vain ykkönen. Laukka ei oikein edennyt ja ponnistettiin mistä sattuu. Toiselle kierrokselle esteet nousi kasi-ysikymppiin. Yhä ponnistuspaikat oli hukassa. Ykkösen jälkeen oli väärä laukka eikä tamma oikein edennyt. Sarjalle sitten tyssäsi. Mutta väli oli Lidalle ehkä vähän ahdas, 9 metriä. Uudella yrityksellä päästiin näistä yli. Jotain taidettiin pudotella.

Kolmannelle kierrokselle esteitä ei meille nostettu. Keilattiin sitten lähes koko alkurata alas. Ei ollut vieläkään kovin sujuvaa. Joitain hyviä hyppyjä väliin kuten muillakin kierroksilla ja vika oli hieno.

Kuvittelin jo että hypyt loppuivat siihen ja olin hieman katkera että muut pääsi hyppimään isompia. Meille sakkona tuli kuitenkin kaareva linja mökiltä numeroimattomalle. Vaatikohan 3 kierrosta ennen kuin sain tamman eteen ja hypättiin molemmat esteet sujuvasti kauempaa ilman töpöhyppyjä. Tultiin aina väärässä laukassa alas mutta siitä ei välitetty.

Loppuravissakaan Lida ei ollut omasta halustaan lennokas. Yhä piti komentaa aika paljon. Tästä tunnista jäi aikamoinen harmitus ja epäonnistunut olo. Myös sarjaväli kummastutti kovasti. Eikä sitä pidennetty vaikka isoille hepoille esteitä nostettiin noin metriin. Viikonlopun kisoissa pikkuponiväli oli 9,2 metriä eli enemmän kuin tuo.

Ongelmia:
ponnistettiin vähän mistä sattuu
kielto
vikan kierroksen alussa paljon keilausta
vääriä laukkoja
Lida ei lähtenyt lopussakaan imemään kunnolla itse eteen

Parannusta:
loppuun hyviäkin hyppyjä
pysyin kiellossa kyydissä vaikka kävinkin istumassa kaulalla
ei pukkeja eikä spurtteja (onko se hyvä asia?)

Tästä oli ehkä videoita mutten nyt löydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora