maanantai 12. syyskuuta 2016

Esteitä ilman satulaa

Maanantain estetunnille ei ollutkaan merkattu ratsua. Vasta edellisen tunnin lopussa kuulin että menen Wanesalla. Poni oli jo valmiiksi hommissa. Estetunnille tuli vain 2 ratsukkoa.

Alkuun taivuteltiin käynnissä. Wanesa kulki ihan asiallisesti. Sitten otettiin jalustimet pois enkä ravissa saanutkaan ponia kauniisti kaula kaarelle. Ravissa mentiin muistaakseni jo kevennystä sekä kevyttä istuntaa. Laukassa samoin kevyt istunta ilman jalustimia. Perusongelmat eli etureidet teki kaiken työn ja lähti hapottelemaan melko samantien. Onneksi toinen kuski joutui silmätikuksi ja sain vähän lusmuiltua. Eipä siinä Wanen laukassa ollut kuin huonoja vaihtoehtoja tarjolla. Alasistuminen oli kamalaa höykytystä, kevyemmästä istunnasta kuoli jalat.

Eikä tämä tähän loppunut. Seuraavaksi lähti koko satula. Olipa ainakin matala ratsu astua penkiltä takaisin kyytiin. Laukka päälle ja ristikon yli. Alla vesimatto mutta siitä ei onneksi välitetty. Taidettiin tulla pikkuisen hitaasti ja valuttiin aina ulkoreunaan. Sakkokierroksia ja estekin nousi. Hyvin Wanesa siitä silti aina empimättä loikki yli. Vähän sain sihdattua paremmin keskelle. Harjasta oli kyllä pakko pitää kiinni, sillä ponin kulmikas laukka valutti minua kohti kaulaa. Yritin välillä ilman harjatukea muttei siitä mitään tullut.

Muita esteitä ei taidettu loikkia pohjille vaan tultiin rata. Z-kuviolla vesimatto, 2 askeleen sarja lävistäjältä ja tynnyrit takalaidalta. Poni pudotteli raviin mutta kaikesta päästiin yli. 9 metrin sarjaväli tuntui meidän töpölaukkaan tosi pitkältä. Siinäkin valuttiin reunaan ja ravissa päästiin lopulta b-osan yli. A-osan marimekkolaatikkoa ei onneksi katsottu sitäkään. Tynnyrit sentään meni helposti.

Toiselle kierrokselle lisättiin perään sarja toiseen kertaan ja vesikin vielä toisesta suunnasta. Taisin jopa käyttää raippaa ja niin vaan venyttiin sarja kahteen askeleeseen. Toisella lähestymisellä näytti pahalta kun oltiin kaarteessa ravilla mutta päätin yrittää. Laukka nousi ja taas poni venyi kahteen! Vesimattokin meni hyvin. Niin hienosti venytty ponilta että se riitti meille tänään.

Esteet näytti turvallisen pieniltä mutta vesi oli kuulemma kasikympissä. Unohdin mitata purkaessa. Sarjavälin tarkistin noin 9-metriseksi eli kisamittoihin verrattuna sangen vähän (pikkuponeille oli Ankkurilahdessa 9,6 metriä).

Loppukäynnit käytiin tietä pitkin maastossa, yhä ilman satulaa. Vaikka Jussi meni aika reippaasti niin hyvin Wanesa venytti käyntiä ja pysyttiin mukana lähes ilman ravia. Palatessa auto veti aika lujaa ohi mutta hepat ei onneksi sanoneet mitään. Nopeusrajoitus siinä on 30 tai 40, vauhtia oli ainakin 55. Yritin kyllä viittoa että hidastaisi.

Ongelmia:
vaikeaa osua keskelle estettä
oikeassa paikassa selässä pysyminen vaati voimia
oikea hauis kipeytyi (jalat lopulta ei!)
alkuun pudoteltiin raville

Parannusta:
venyi sarjavälin kahdesti kahdella laukalla!
kaikesta empimättä yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora