lauantai 24. syyskuuta 2016

Toinen estetunti putkeen, vähän kiemurampaa menoa

Koska tuppauduin toisellekin estetunnille niin sain valmiiksi varustetun Essin kentälle. Lennossa vaihto ruunikkotammasta toiseen. Valikoimissa olleista ratsuista toivoin Candyn tai Essin. Essi oli loistovalinta enkä mitään Candya olisi halunnutkaan. Ratsukoita tällä tunnilla oli 6.

Alkuverkassa tamma oli vähän kiemura. Eteni kyllä mutta pohkeet piti pitää tiiviisti ympärillä. Onneksi nämä asiat olivat tänään keskiössä. Pidätteetkin piti tehdä tiivistämällä jalkoja. Laukka rullasi huomattavasti paremmin kuin kesällä maneesissa. Puomitehtävä oli meille haastava mutta selvittiin siitä silti yllättävän hyvin. Pääosin jopa laukassa, parhaimmillaan myötälaukassa ja puomeille osuen. Oikea laukka putoili alkuun raviin suorallakin. Laukassa kääntämisessäkin oli alkuun ongelmia. Pudotti raville ja karkasi lapa edellä ulos. Ensin ei päästy puomeille.

Estetehtävät oli lähes identtiset edelliseen tuntiin verrattuna. Essin kanssa aloitettiin aikamoisilla kiemurteluilla. Ei tamma onneksi esteitä katsellut vaan meni yli. Joka kerta sain tähdättyä tarpeeksi keskelle. Ohje oli että pidä linjalla pohkeiden välissä eikä niinkään ohjalla. Se auttoi hyvin. Toinen ylitys oli parempi ja kolmas jo ihan asiallinen.

Aiempien kääntöongelmien takia olin vähän huolissani seuraavasta tehtävästä. Yllättävän tyylillä päästiin silti kaareva linja. Essi oli luontaisesti kivan tahdikas. Sitten taidettiin tulla seuraavalla kerralla kolmanneksi esteeksi ristikko ja sitä seuraavalla kierroksella kolmanneksi ristikon viereinen pysty.

Sitten hypättiin edellisen tunnin tapaan ristikon viereinen pysty ja okseri. Ekalla kerralla meillä taisi pudota pysty ja laukkakin jäi vääräksi. Seuraavalle kierrokselle tsemppasin hirmuisesti ja päästiinkin pysty sekä puhtaasti että vaihdolla. Hämmästyin tästä suorituksesta niin että okserille töhötettiin miten sattuu ja ponnistettiin aivan eri aikaan hyppyyn. Ei mitenkään päin tyylikästä. Sakkokierros okserille ei parantanut asiaa vaan yhä tultiin lähelle. Kolmas kerta tuli onneksi ok. Jotenkin okserille ei meinannut paikka osua.

Luulin jo että tunnin hypyt oli siinä mutta tultiinkin sama homma vielä toisinpäin. Yhä töpättiin lähelle okseria mutta pysty tultiin rohkeasti isolla hypyllä. En muista putosiko okseri. Ope kysyi että otetaanko vielä. Lopulta lopputulos oli se, että on suuri riski että seuraavakaan hyppy okserille ei ole kovin hyvä ja koska pystylle tuli niin hyvä hyppy niin antaa olla.

Tällä tunnilla estekorkeus oli suurimmaksi osaksi n. 80 cm. Sanoisin että pykälää pienempiä kuin aiemmalla tunnilla. Hyvin ehdittiin hypätä vaikka ratsukoita oli yksi enemmän kuin aiemmalla tunnilla. Kellään ei ollut suurempia ongelmia.

Oikein kiva tunti ja tykkäsin Essistä kovasti. Eikä tuijotellut mitään vaikka omistaja semmoisesta varoitteli. Mieluusti hyppään sillä toistekin, ainakin pihalla. Siitä varmasti tulee vanhemmiten oikein hyvä. Nyt se on vasta 5 v. Kiva oli tunnin jälkeen saada muilta kehuja meidän menostamme.

Koska aikataulu oli tiivis löytyi Essille purkaja ja itselläni oli tunnin ruokatauko ennen seuraavaa ratsastusta.

Ongelmia:
kiemurtelu
ohjaus alkutunnista

Parannusta:
helposti kaikesta yli
korkeus ei tuntunut missään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora