sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Suoristamista, siirtymiä ja täsmäohjeita

Sunnuntaina iltapäivällä kävin pitkästä aikaa (pari viikkoa edellisestä) Aaltiksella tunnilla. Luvassa koulua ja ratsukoita ihanasti vain 5. Mulle oli jaettu Julka ja kiva sillä oli taas mennä. Gramaanit avuksi, kannukset ja kouluraippa. Hoitaessa oli kiltisti. Kentälle mennessä oli vähän Limozan vikaa ja tuntui perässä vedettävältä. Onneksi heräsi kun raipalla vähän auttoi vauhtia.

Ei ne kädet kyllä ihan kyljissä ole.
Kaikki kuvat ©Eve.







Alkuun olin ihan unohtanut miten tämä tamma toimii. Ope kaipasi rennompaa menoa ja pidempää askelta. Vinoudesta tuli sanomista ja valitettavan huonosti huomasin vinoutta selkään. Molempiin suuntiin piti yrittää saada perää vasemmalle ja lapoja oikealle. Pää ja kaula venkoilivat nekin omiin suuntiinsa. Banaanin siitä sai helposti mutta suorana meneminen oli vaikeaa.







Ravissa eteni ihan ok ja rentouden lisääntyessä piti pyytää vähän isommin eteen. Laukkoja ei taidettu alkuverkassa mennä.







Välikäyntien jälkeen jakaannuttiin pääty-ympyröille. Ensin tehtiin harjoitusravista muutaman askeleen käyntisiirtymiä kahdesti ympyrän aikana. Mahdollisimman kevyillä avuilla. Alaspäin Julka hidasti istunnalla mutta ravisiirtymään tarvitsi jalkaa eikä ihan ensihipaisuun reagoinut. Vähän pääsi puikulaksi siirtymissä enkä osannut korjata kuin lyhentämällä gramaania. Lähes kaikki energiani meni siihen että yritin pitää ratsun oikeilla raiteilla. Lavan pullistelematta ja perän heittämättä.





Vähän paremmin voisi kuski kantaa kätensä.

Sitten mentiin puoli kierrosta ravia ja toinen puoli laukkaa. Nosti laukat täsmällisesti, valmisteluihin olisin voinut keskittyä vielä paremmin. Ohjeet oli istunnan hienosäätöä. Painopistettä alemmas siirtymiin, napaa kiinni selkärankaan. Korjaukset oli aika pieniä mutta kommenttien perusteella sain tehtyä. Sama juttu molempiin suuntiin. Sitten vaadittiin ravissa ja laukassa vähän paremmin eteen ja lisää energiaa laukannostoihin. Rentous oli hyvä mutta rupesi menemään löysän puolelle. Valmisteluista tuli kehuja. Välillä sain tammaa vähän suoremmaksikin. Ravissa oli julmettu narskutus. Taisi tuntua suorana meneminen vähän hankalalta.







Loppuraveissa Julka rupesi tuntumaan aika hyvältä. Nyt rupesin ratsastamaan ihan rohkeasti eteen mutta ihan letkeään liitoon ei päästy. Tamma kuitenkin kantoi itsensä rentona ja kevyenä. Pidemmälläkin ohjalla askelsi rennosti.







Ongelmia:
narskutteli kun tuntui hankalalta
vino
laukka oli hassua istua

Hummalla jotain suun aukomista meneillään.


Parannusta:
tasoittui loppua kohti
nosti laukat täsmällisesti



Kaikki kuvat otti Eve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora