sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Jäykkää ja eksymistä

Sunnuntaina himoitsin Hempan kyytiin. Olisin lähtenyt maastoon muttei löytynyt seuraa. Päätin sitten mennä pyörimään kentälle. Keli oli ihana aurinkoinen +18°C ja koko kenttä omaan käyttöön.

Käveltiin oikein hyvin alle mutta silti Hemppa tuntui jäykältä kun otin ohjat. Ravissa tuntui jopa hieman ep:ltä mutta löysemmällä ohjalla en saanut minkäänlaisesta tahdituksesta kiinni. Kaarevat urat oikealle tuntuivat siltä että takaset ovat jumissa ja jalat ottavat erimittaista askelta. Jäykkyydestä huolimatta Hemppa oli poikkeuksellisen tasainen. Vähän hidas. Enkä viitsinyt kovin patistaa. Laukat nousi käynnistä yllättävän hyvin mutta ratsua kävi sen verran sääliksi että otettiin vain noin pääty-ympyrällinen laukkaa molempiin kierroksiin.

Päädyin lopulta lähtemään maastoon vaikka uhosin etten yksin viitsi. Ei tuosta kentällä pyörimisestäkään ollut mitään iloa kellekään. Ravattiin pikkutietä tallilta poispäin Hempan vauhtia. Ei ollut hepalla kiire, 11 km/h ravissa. Käytiin päädyssä kävelemässä ja tiedostin etten ole ihan kartalla. Lopulta vastaan tulikin vieraita paikkoja ja jouduin muutaman kerran kääntymään takaisin. Yksi pidempikin pätkä näytti lupaavalta mutta lopulta sieltäkin piti palata omia jälkiä takaisin. Pellon poikki menevällä hiekkatiellä oli pehmeä paikka ottaa laukkapätkä. Eipä Hemppa siinäkään mennyt kuin 25 km/h. Suurin osa matkasta mentiin pohjien takia käynnissä ja mikäs siinä oli auringonpaisteesta nauttiessa. Ei ollut ötököitäkään kiusaksi.

Riemuitsin jo palatessa ettei vastaan tullut ketään kun suoran päässä näkyi ravikärryt. Onneksi kohdattiin risteyksessä ja päästiin väistämään sivuun. Hemppa huolestui mutta osasi käyttäytyä. Ei tullut mitään tilanteita.

Vaikka ratsastus oli sangen rauhallinen niin ratsulle tuli kuitenkin hiki. Ehkä auringonpaiste toi tähän oman osansa. Ratsastuksesta en voi sanoa mitenkään päin että olisi ollut rankkaa. Keskinopeus 8,2 km/h.

Ongelmia:
jäykkä ratsu
kuski ei osannut suunnistaa
ravihevosen ohitus oli Hempan mielestä vähän jännä

Parannusta:
löydettiin takaisin tallille
ravikärryjen ohitus meni siististi ja rauhassa
ei ötököitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora