maanantai 12. syyskuuta 2016

Jälleen Kropek

Maanantaina sain koulutunnille taas Kropekin. Tänään ruuna oli hoitaessa oikein symppis. Ratsukoita tunnilla oli 5. Lämmintä aurinkoinen +17°C. Tunnin piti entinen tuntikaveri.

Käynnissä Kropek tuntui todella jäykältä. Syy taisi löytyä upouusista kengistä. Tähän asti ruuna oli ollut ilman takakenkiä. Käynti tuntui jopa könkältä mutta parani. Ravissa tunne oli alkuun sellainen että ruunan takajalat olisivat olleet juoksuhiekassa. Vaan siitä hepo löysi jalkansa pikkuhiljaa ja rupesi tuntumaan normaalilta. Muuten aikalailla hölköteltiin. Olisin kaivannut kommenttia aktiivisuudesta tai sen puutteesta. Mutta sanottiin että kyynärpäät kiinni kylkiin.

Laukat mentiin taas yksi kerrallaan kentän ympäri osaston perään. Nostettiin käynnistä. Onnistui hyvin kun nosto tuli kulmaan tai hieman ennen. Kerran kokeilin lyhyen sivun keskellä. Ei tullut laukkaa ja ruuna suunnisti uran sisäpuolelle. Kulmasta nousi sitten kuten pitikin.

En muista enää oliko ongelma laukannostot vai raville pudottelu, lopulta sain kuitenkin esteraipan ja se helpotti menoa kovasti. Loppui meidän jolkottelut. Ravissa ruuna oli lopputunnista lyhyempi ja energisempi mutta meinasi sitten maata ohjilla. Siirtymistä ei kovin hyviä tullut. En saanut ravia valmisteltua takajaloille ennen siirtymiä, joten mentiin kättä vasten etupainoisina valuen. Ylöspäin onnistui paremmin.

Ongelmia:
kenttä pölisi ja ratsu yski
alkuun oltiin molemmat hölköttelymoodissa

Parannusta:
lopussa oli aktiivisempia pätkiä lyhyemmällä ratsulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora