sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Liikaa vetämistä, jäykkäilyä vasemmalle ja sisä- ja ulko-ohjan eroja

Sunnuntaiaamuna oli vielä ohjelman mukainen koulutunti. Aloitettiin kisojen takia aikaisemmin (9.30). Ratsukseni toivoin Taffin ja sen myös sain. Ratsukoita tunnilla oli 5. Kouluaidat aiheuttamassa hämmennystä. Keli samaa sarjaa kuin aiemminkin.

Tunti aloitettiin kivasti käynnissä. Pohkeella eteen eikä hirveää hinkuttelua edestä. Pitkällä sivulla asetettiin ulos, toisella taidettiin tehdä jotain ympyröitä. Pari ensimmäistä kierrosta ravissa tamma oli vähän hidas mutta siitä sitten virkosi. Nyt mulla oli ensimmäistä kertaa Taffin kanssa kannukset näin kenraaliharkkojen takia.

Kouluaitojen takia voltteja ja ympyröitä mahtui tekemään vain talon puolen pitkälle sivulle. Samoin vain kauempaan päätyyn.

Taffi asettui alkuun vähän nihkeästi. Mutta en kyllä huomannut mitään suurempaa voimattomuutta tai jäykkyyttä eilisen takia. Ope käski lyhentää ohjia ja sitten meni staattiseksi vetämiseksi kun en osannut keventää edestä pohkeilla. Ei hyvä. Tultiin vastalaukkoja pitkällä sivulla. Menin aivan hämilleni kun ope puhui vastalaukassa sisäohjasta kentän keskustan puoleisena ohjana. Enhän minä sitten tajunnut mitä pitää tehdä. Yritin kyllä kertoa että sisäohja on asetuksen (eli laukan) puolella mutta tuntuu että minua pidettiin vain hankalana oppilaana. Taffi nosti kyllä pyydetyt laukat mutta meno oli aika kankeaa. En saanut kommentteja siitä että tultiinko suorassa. Itse olin kuulemma liian takakenossa. Siirtymät ei olleet kovin kauniita nekään.

Aitoihin tehtiin puolikasta ja kokonaista laukkaympyrää. Jossain välissä vastalaukassakin. Kanssaratsastajat suhailivat ympyränsä aika etäisesti oikeilta reiteiltä, joten välillä en meinannut mahtua suorittamaan. Taffin laukka rullasi ympyröillä huonosti. Taisi jonkun pudottaakin. Muilla oli kuitenkin meitä enemmän ongelmia, joten jäätiin aika vähälle kommentoinnille. Harjoitusravissa istuminen oli kamalahkoa kun tamma ei myödännyt. Tottelin kuitenkin ja istuin alas. Puolierot oli hurjat, oikea oli hetkittäin ok, vasen superjäykkä.

Tästä tunnista ei tullut kovin hyvä mieli vaikka taisi meno pääosin olla ihan kelpoa. Taffi ei rentoutunut tai myödännyt. Jäin vetämään liikaa ja meinasin turhautua opettajaan. Loppuraveissa Taffi näytti taas uuden puolen itsestään ja lähti juoksemaan alta. Aika pitkään piti toppuutella että sain menon rauhoittumaan.

Ongelmia:
jäin vetämään liikaa enkä osannut ratsastaa pohkeella edestä kevyeksi
alkuun oli vähän hidas, lopputunnin juoksi alta
hetken tihutti

Parannusta:
nosti pyydetyt laukat hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora