keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Dumbon diesel loppu

Keskiviikkona mahduin lopulta tuplat. Ekalle tunnille sain valita Dumbon ja Listran väliltä. Olisin ottanut Listran mutta tamma oli telonut kankkuunsa haavan. Näytti sen verran kurjalta että ajattelin ettei kipeällä jalalla ole kiva olla hommissa. Dumbo siis. Siltäkin puuttui toinen takakenkä ja toinen oli löysällä. Apuohjat taas helpottamaan elämää. Ratsukoita tunnilla 6, kelinä laskevan auringon +13°C.

Selkään pääsin hyvin mutta sen jälkeen ruuna hyöri. Käynti sekä ravi olivat aika löysiä vaikka kuinka yritin mitä. Alkuun tehtiin käyntiväistöjä uran sisäpuolelta uralle. Kun sain hepan pysymään väistöissä suorana niin meno hyytyi entisestään. Väisti kai kuitenkin ihan ok.

Tänään suurimmat ongelmat tuli laukannostoissa. Heppaa ei napannut. Alkuun nosti jotenkuten mutta lopulta käynnistä nostoon rupesi menemään puoli kenttää. Pysyin yllättävän tyynenä ja yritin sinnikkäästi. Laukassa sain hummalta taas jotain pientä jalannostoa kun en tyytynyt löntystelyyn. Kun hepo rupesi ravista hyytymään sontimisen ajaksi käyntiin, piti vähän uhata iskeä ohjasperällä kun muutakaan ei ollut. Taisi siinäkin tulla joku minipukki. Siksi pelkäsin megapukkeja kun ope tarjosi raippaa. Otin esteraipan kun kuulin että sellaista on onnistuneesti käytetty. Johan rupesi laukat nousemaan.

Laukkojen jälkeen tehtiin väistöjä ravissa. En ymmärrä kommentteja että Dumbolla olisi jotenkin haastava ravi istua. Ihan tavallinen. Helpommin ratsu harjoitusravissa toimi ja eteni kuin keventäen. Piti ajatella työntävänsä istunluilla sitä eteen. Tiedä sitten kuinka väärin keksitty tämä ajatus oli. Tein vähän omia temponmuutoksia toisella pitkällä sivulla. Väistöt meni suht ok.

Lopputunnista kun ruuna jäi miettimään että viitsisikö siirtyä pyynnöstäni käynnistä raviin, ei tarvittu kuin napakka raipankäyttö lavalle ja hepo muisti olevansa uljas ja jalo eläin. Ei tarvinnut enää paukuttaa pohkeilla kuten alkutunnista. Energia parani hyväksi mutta seuraava vinge oli painua edestä liian matalaksi. Tänään itselläni oli jo hyvä ajatus puolikuun muotoisesta nostavasta ohjasotteesta ja Dumbo vastasi hyvin. Vaikeinta oli tuntea koska oltiin luotiviivalla ja koska noston tarpeessa.

Ruuna jatkoi seuraavalle tunnille ja vähän lohdutti ettei laukannosto näyttänyt seuraavallakaan kuskilla olevan ihan automaattista.

Ongelmia:
ratsu oli aika sammuksissa
laukat ei meinanneet nousta millään

Parannusta:
ei pudotellut ravista käyntiin kuten viimeksi
raipan avustuksella heräsi
harjoitusravissa oli yllättävän mukava istua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora