lauantai 10. syyskuuta 2016

15. x 2 - ensimmäiset ulkopuoliset koulukisat

Lauantaina mentiin LidRidille 1-tason koulukisoihin. Samalla minun ja Hempan ensimmäiset ulkopuoliset koulukarkelot. Luokat sai valita itse, joten osumiksi tuli he C ja he B eli EB Special ja helppo B:3.

Matkaan lähdettiin jo aamuvarhain. Onneksi saatiin päiväkarsinat niin ei tarvinnut Hempan tönöttää pihalla tuntikausia narun jatkeena. Kisaajia molemmissa luokissa oli lähemmäs 30 eli pitkä päivä tulossa. Molemmissa luokissa meidän lähtönumero oli 23. Keli oli puolipilvinen +16°C.

Muuten hepo käyttäytyi mallikkaasti mutta verkkaan mennessä ei olisi halunnut maneesin etupuolelle. Jumi ja kun komensin pohkeilla niin pukitti vähän. Ei onneksi megapukkia ja sen jälkeen suostui menemään nätisti.

©Emmi Erkkilä


Verkassa sai olla 8 ratsukkoa mutta en ensimmäisellä kerralla mennyt sinne niin aikaisin. Lopulta verkka jäi vähän lyhyeksi kuten minulle tuppaa käymään. Unohdin pihalla vietettävän ajan laskuista. Maneesissa ehdin olla noin vartin. Hemppa oli suht rento, ohjautui ja taipui mutta siirtymiin asti ei päästy. Etenikin ihan ok. Olisin kaivannut itseltäni vähän täsmällisempää työskentelyä verkassa.

©Emmi Erkkilä


Pihalle ei saanut ottaa enää raippaa mukaan. Kävelin ensin pitkin ohjin ja sitten aidoissa taisin mennä vain käyntiä ja ravia. Yritin huhuilla yleisöön että mitä pitäisi muuttaa mutta juorusivat mokomat vain keskenään.

©Emmi Erkkilä


Rata meni suht siististi. Muistinkin sen. En hirveästi pusertanut, joten Hemppa sai jolkotella kuten tahtoi. Vähän meni ratsastelun puolelle. Siksi ei ihan hirveästi yllättänyt että jälkimmäisellä nostolla tuli väärä laukka. Vaikka Hempan lempilaukkaa vasenta toivoin. Otin raville ja uudellakin yrityksellä tuli väärä. Kolmas yritys oli jo kun käännyttiin keskiympyrälle ja pelkäsin että siitäkin rokotetaan. Ei onneksi. Nostosta tuli 2. Muuten numerot 5,5 - 7. Ainoa seiska siirtymisestä ravista keskikäyntiin!

©Ella


©Ella




Taisin mennä vähän soitellen sotaan, sillä prosentit ei suinkaan olleet reilusti päälle 60 vaan 58,333. Valmistele ja tarmokkaammin. "Täsmällistä ratsastusta, voisi olla hieman energisempi. Ota hieman lyhemmät ohjat, hevonen hieman etupainoinen." Ilman väärää laukkaa olisi tullut n. 60,2 % muttei silläkään olisi vielä sijoituksia hätyytelty.

©Emmi Erkkilä


Hemppa meni kolmeksi tunniksi huilimaan ja yritin ottaa opikseni. Seuraavaan verkkaan menin hyvissä ajoin, komensin Hempan liikkeelle, taivuttelin ja tein siirtymiä. Tuntui hyvältä ja sain ratsua vähän lyhennettyä. Silti ihanan lyhyt ja edestä keveä meno jäi puuttumaan. Kisakaveri kommentoi että Hemppa aukoi suutaan. Ei tainnut lyhentely-yritykseni miellyttää. Kummasti opetin itseni aina keventämään ravia laukasta alaspäin siirtyessä. Ei hyvä juttu. Vähän yritin pysähdyksissäkin taas muistutella että kuono alas. Tänään ei tapeltu aiheesta kovin pahasti.

©Emmi Erkkilä


Nyt pihalla ei kävelty pitkin ohjin vaan taivuttelin ja tein siirtymiä. Laukat nousi myötäisinä. Aidoissa Hemppa tuntui hyytyvän ja otin vielä spurtin lävistäjälle. Hyvin lähti.

©Emmi Erkkilä


Kun aloitettiin suoritus niin Hemppa tuntui hyytyvän. Kannuksenkäyttö ei ainakaan tuntunut kovin nätiltä, toivottavasti ei näyttänyt kovin pahalta. Yritin olla puristamatta mutta askeleenpidennykseen en saanut mitään eroa. Laukkakin tuntui etenevän kovin hitaasti. Taivuttelin kuitenkin ja yritin ratsastaa hyvät tiet. Ei rikkoja mutta aika raskasta. Lopputervehdyksessä hepo taas tuijotteli jotain omiaan. Radalla en näitä lähtenyt korjaamaan.

©Ella

©Ella




Eipä tämäkään ollut mikään mestarisuoritus. "Aktiivisuus jäi kovin puutteelliseksi, Hemppa pääsi kovin pitkäksi edestä. Napakammat kannukset kisahommiin!" Numeroita vitosesta kuuspuoleen. Ainoa vitonen keskikäynnistä (kovin pitkänä). 60,227 %.

Molempien luokkien tuloslistalla oltiin jaetulla 15. sijalla. Eli eipä tosiaan käyty viemässä tikkareita keltään. Tarvitsisin selvästi sen koutsin verkkaan huutamaan koska meno on hyvää ja nimenomaan koska ei.

Kaisa videoi ratamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora