maanantai 5. syyskuuta 2016

Kropekilla esteille

Estetunnille meitä tuli 3 ratsukkoa. Hevosvalinnat oli tänään astetta erikoisempia ja sain salaa haaveilemani Kropekin. Viime maanantaina ruuna oli hyppyhommissa mukana ja ylitti esteet kyllä muttei ollut kovin tarkka jaloistaan.

Dumbon jälkeen Kropek tuntui pieneltä. Hassu efekti. Alkuverkassa tuntui vähän löysältä ja patistelin ehkä tarpeettomasti. Unohdin taivutella ennen kuin sanottiin mutta aika vähän siitä oli apua ja jolkotettiin pää pystyssä kankeina. Laukat nousi huonosti enkä saanut toivomaani raippaa. Ravista oikea laukka ei meinannut nousta, käynnistä laukka lopulta irtosi. Ope ehdotti laukkaamaan kierroksen kevyessä istunnassa enemmän eteen. Aika pieniä eroja tuli. Vasen laukka nousi paremmin, tosin saatiin sakkonosto kun tuli ravia väliin. Nyt ruuna rupesi vihdoin ajattelemaan itse eteen ja oma homma helpottui.

Hypyt aloitettiin leveälle ristikolle ravissa. Ei saanut liikaa patistaa ennen estettä ja kohti piti odottaa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä että kerta toisensa jälkeen Kropek pudotti juuri ennen estettä käyntiin ja nosteli jalkansa siitä käynnissä yli. Laukassakaan ei tehnyt sille tyypillisiä roikaisuja kaukaa vaan tikkasi hitaasti ja lähelle. Este nousi äkkiä pieneksi pystyksi ja sitten siihen tuli nuolijohteet keskelle. Kropek puolivillaisesti yritti juosta ohi mutta sain estettyä. Kiemurtelua ei silti arvostettu. Hypyt pysyivät löysinä ja sain vihdoin raipan.

Ensimmäinen lähestyminen raipan kanssa ravissa meni pipariksi. Käytin raippaa viitisen metriä ennen estettä lavalle ja Kropek yritti juosta oikealta ohi. Tie oli kuitenkin tukittu. Nyt vähän komennusta ja uusi lähestyminen. Ravissa taidettiin päästä yli. Joku kerta sain käytettyä raippaa hyvin esteellä ja sen jälkeen ruuna vähän heräsi hyppäämään. Laukkakin parani niin että pääsi pitämään edestä ilman pelkoa tiputuksesta raville.

Esteitä kentällä oli 3. Hypättiin pieni 3 esteen rata kerran vai kahdesti. Meillä eka ja vika oli vähän rämpimistä mutta keskimmäinen okseri meni ihan hyvin. Yllätti kuinka hyvin Kropek kääntyi. Ei puskettu lapa edellä minnekään. Toki kaarteissa pudotti raviin mutta esteet päästiin laukassa.

Lopuksi tultiin okseria isolla ns. ympyrällä. Este nousi pikkuhiljaa mutta mentiin puhtaasti yli. Lopulta väliin tuli marimekkolaatikko muttei sekään haitannut heppaa. Pari kertaa käänsin itse huonosti ja suoristus jäi puolitiehen. Yli silti. Viimein tajusin toisesta vai kolmannesta käskystä ratsastaa paremmin kulmaan ja suoristaa kunnolla. Helposti yli. Korkeimmillaan este oli 75 cm.

Loppuraveissa Kropek oli paremmassa muodossa. Edelleen roimasti luotilinjan edessä mutta nyt paljon ryhdikkäämpänä, lyhyempänä ja ainakin niska korkeimpana kohtana. Kovin pitkiä pyörityksiä ei tehty vaan käytiin sitten loppukäynnit laavulla. Ei ollut häiritseviä ötököitä metsässä.

Kropek oli aika erilainen hyppyratsu kuin mihin olen tottunut. Onneksi tunti oli helpotettu joten selvittiin ihan hyvin. Kivempi tällä mielestäni oli hypätä kuin mennä koulua.

Ongelmia:
alkutunnin kaarrossa ei seissyt aloillaan
ötökkä lensi silmään
yksi kielto
aluksi laiskat hypyt

Parannusta:
t-paidalla ja turvaliivillä tarkeni
pudotettiin ehkä vain 1 alkutunnista
75 cm meni helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora