maanantai 19. syyskuuta 2016

Parhaat hetket harjoitusravin siirtymissä

Maanantaina koulutunnille tuli taas Kropek. Oli kiltti hoitaa. Lämmintä +13°C ja 5 ratsukkoa tunnilla. Kaarrossa ei malttanut seistä aloillaan vaan hyörittiin ja hiivittiin.

Tänään muistin sentään heti alkutunnista että pohkeet kunnolla hommiin ja taivuttele. Otin esteraipankin mukaan. Käynti oli kamalaa kiemurtelua. Ravissa taas jolkoteltiin kun tuntui ettei vaadittu enempää. Istunnasta tuli jotain sanomista mutta hevosesta tai aktiivisuudesta ei. Kääntäminen oli hankalaa, ei irrottu uralta ja loppuvolteilla kaatui sisään.

Laukat otettiin taas vuorotellen letkan perään. Kulmissa nousi hyvin, suoralla oli vaikeampaa mutta vain kerran taisi jäädä nousematta. Suoraan ratsastus oli laukassakin haastavaa. Muutaman kerran pudotti raville mutta kun nostin tästä laukan vielä uudestaan niin lopetti pudottelun.

Peruutus meni taas ihan mutkalle. Laukassa 15 metrin voltit levähti muotopuoliksi. Yllättäen oikeassa laukassa jälkimmäisestä voltista tuli kauniin pyöreä ja sitten jo riittikin. Monesti oli olo että on 5-vuotiaan kyydissä kun ohjauksessa oli välystä eikä pohkeista aina tullut reaktioa.

Yllättäen tunnin paras kohta oli kun ennen loppuraveja nostettiin jalustimet pois ja tehtiin siirtymiä käynnistä raviin ja takaisin. Käynti pyöristyi tuntumalle ja oli energistä. Jos maltoin pyytää ravin hätiköimättä takaa alhaalta ylöspäin niin saattoi muotokin säilyä. Ravi vaati vähän enemmän työstöä että pysyi tasaisena mutta istumisessa ei ollut mitään ongelmia. Ravista käyntiin päästiin myös suht nopeasti. Muistin etten saa jäädä vetämään. Näissä oltaisiin tarvittu hiven enemmän valmisteluaikaa, sillä nyt turpa nousi. Siihen muutaman viikon takaiseen hienoon siirtymiseen asti ei päästy. Ravi keventäen ei ollut ihan yhtä hallittua kuin satulassa istuen.

Lopputunnista pitkin ohjin testailin ohjautuvuutta. Vähän piti auttaa raipalla lavoille mutta tuli ihan yllättävän hyvä.

Ongelmia:
ei kuunnellut pohkeitani
ohjaus
peruutus meni vinoon

Parannusta:
lopputunnista oli hyviä pätkiä harjoitusravissa ja käynnissä
ylöspäin siirtymät oli harjoitusravissa asiallisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora