lauantai 3. syyskuuta 2016

Vieraskisoissa 80 ja meidän ensimmäinen 95

Lauantaille saatiin lähtölupa ABC:n harkkakisoihin. Luokkina 80 ja 95 cm. Molemmissa ihanneaika-arvostelu ja mukavasti sama rata. 8 estettä eli ei paha. Tempovaatimus sen sijaan ihmetytti. 80 sentissä 250 m/min ja 95 sentissä sentään 300 m/min. Hyvin hidasta. 70 cm luokassa ilman vikaa estettä ajat olivat 58 sekunnin luokkaa, joten superhitaasti pitäisi mennä.

Ihanneaika 100 s.

Radan pituus 415 m ja 95 cm:n ihanneaika 84 s.

Rata käytiin kävelemässä 70 cm luokan tutustumisessa. Muutamia johteita osa hevosista oli tuijotellut mutta esteet olivat kivan etäällä toisistaan. Suunnitelmaksi tuli nuohota kaikki aidanvierustat.

©Emmi Erkkilä

Hemppa ja Pave pitivät toisilleen autossa seuraa ja varustettiin ne 70 cm luokan kuluessa. Oma lähtövuoro oli kasikympissä vasta 17., joten aikaa oli roimasti. Käytiin Paven kanssa kävelemässä kukkuloilla pohjiksi.

©Emmi Erkkilä

Verkassa meillä oli onneksi Pia apuna. Taas aloitettiin liian hitaasti ja tuli huono hyppy. Saatiin ihan kunnon hiillostus eikä Hemppaa juuri säästelty. Mentiin ohjeiden mukaan ja verkkahyppyjä tuli lähemmäs 10. Hemppa oli vähän poukkoileva vaikka kannuksia ei (todellakaan) ollut enkä käyttänyt raippaa kertaakaan. Lopulta päästiin verkkaesteet asiallisesti yli.

©Emmi Erkkilä

Kisaradalle pääsi edellisen suorittaessa. Käveltiin reunoja pitkin koska arvelin että yleisö lienee Hempalle jännin osuus. Äkkiä kyllä rentoutui. Vähän pyörittiin esteidenkin välissä.

©Emmi Erkkilä

Rata aloitettiin ihan sujuvasti. Taisi myötälaukkojakin tulla. Menin silti huolellisesti aidalle asti. Nelosen ja vitosen välissä oli 24 metriä ja mentiin se kuudella. Sen jälkeen rupesin himmailemaan kunnolla ja Hemppa lyhensi laukkaa oikein asiallisesti. Ei mennyt ihan taiteen sääntöjen mukaan kun kasvatin laukkaa kohti kutosta. Paikka osui ihan hyvin ja sen jälkeen taas himmailua pitkin lyhyttä sivua. Taas laukan kasvatus kohti sarjaa ja siitä yli. Ravin kautta taisi tulla korjaus ja taas reunoja pitkin. Menin aika pitkään suoraan ennen kuin käänsin taaksepäin kasille. Hemppa jäi vähän pohkeen taakse enkä naputellut aktiivisuutta tarpeeksi tosissani. Hemppa tyssäsi porttiokserin eteen. Naureskelin vaan että jopas. Voltti ja uusi parempi vauhti. Toisella yrityksellä yli. Noin 12 sekuntia tuohon tuhraantui. Ilman kieltoa oltaisiin oltu aika vahvoilla sillä kukaan ei saanut luokasta nollia vaan voitto herui 1 vp:llä ja alitetulla ihanneajalla. Onneksi kuitenkin kotitallille. Omaa tulosta ei koskaan selvinnyt, sillä useista kyselyistä huolimatta kisoista ei koskaan julkaistu tuloksia.




En tullut välissä alas selästä vaikka jälkikäteen ajatellen aikaa olisi ollut hyvin. 95:ssä oma lähtönumero oli 7. Radalla kolmosesteeltä siirrettiin mörköjohteet esteen alle. Verkassa oli taas Pia apuna ja yhä vaan aloitettiin liian hitaasti ja huonolla hypyllä kuten viimeksikin. Hemppaa piti oikeasti lennättää että aktiivisuus rupesi löytymään. Eikä silti menty kovin lujaa. Ohje oli että radalla ei voida himmailla kuten äsken ja tajusin sen itsekin. 95:n esteet näyttivät pelottavan isoilta vaikka juuri eilen ylitettiin sellaisia onnistuneesti. Verkkahyppyjä tuli 4, joista ehkä vasta vika okseri oli 95. Yhä piti muistaa pitää hevonen apujen välissä ja suorana. Jotain siinä en tainnut itse huomata.

©Emmi Erkkilä
©Emmi Erkkilä

Radalla kävin näyttämässä kolmosen ja vähän yleisöä. Oman vuoron koittaessa laukka päälle ja reippaasti ensin kenttä ympäri. Vaikka ykkönen oli turvallisen pieni niin silti tultiin miten sattuu eikä Hemppa nostanut jalkojaan. Kolisi ja kuulemma putosi. Kakkonen oli kapea mutta pelottavan korkea ja lähestyi kovaa vauhtia. Siihenkin tultiin turhan juureen ja puomi mukaan. Kaarre kolmoselle ja Hemppa vähän hidasti vauhtia. Siitä päästiin kuitenkin puhtaasti yli. Nyt en kyennyt ajattelemaan isoja kaarteita vaan yritin pitää pääni kasassa vaikka esteet hirvitti. Nelosen ja vitosen linjalle sulloin yhä 6 mutta loppua kohti jäi ahtaaksi. En uskaltanut pidättää kovin vahvasti ettei hidastu liikaa ja aktiivisuus sammu. Trippelistä myös puhtaasti yli. Ei muistikuvia. Sarjakin ylittyi ja nyt käänsin vikalle selvästi aiemmin ja laukkasin kaarteessa eteen. Hemppa nosti itsensä ja jalkansa siitä yli ja päästiin maaliin. Toki taas väärässä laukassa. Laukan korjaus ja laukkaa portille.

©Emmi Erkkilä

Radan jälkeen oli kamalat jälkitutinat. Miten 5 sentin korotus otti tänään näin koville? Piti kysellä muilta että montako meillä putosi. Kuulemma 2. Lisäksi saatiin 2 vp alitetusta ihanneajasta, yhteensä siis 10 vp. Mutta tavoite oli tänään päästä radoilta maaliin ja se onnistui. Toki hetken hieman korvensi että kaikki muut meidän kisaporukasta saivat kisoista ruusukkeen. Mutta tuli meillekin arvokasta kokemusta. Jatkossa tahtoisin kovasti hypätä nimenomaan 95-ratoja. 90 sujuu pelotta ja metri tuntuu vielä turhan isolta. Pitäisi niitä isompia esteitä hivuttaa treeneissä joukkoon.

©Emmi Erkkilä

Hempalle taas iso plussa käytöksestä kisapaikalla. Lastaus ja oleminen oikein priimaa.



Aleksei kuvasi videot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora