lauantai 17. syyskuuta 2016

Erikoisesteitä ja lyhentämisen harjoittelua

Sunnuntaina sekä Hempalla että itselläni jatkuivat hommat vielä esteillä. Välissä ehti huilia pari tuntia. Keli oli aurinkoinen +12°C ja poolosta piti nostaa hihat ylös. Turvaliivin toki laitoin. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja taso oli laidasta laitaan. Pienimmät ponit hyppivät miniesteitä, me sitten vähän isompia.

Alkuverkassa yritin taivutella Hemppaa. Vähän yrittämiseksi jäi, sillä taipui huonosti. Ravissa oltiin pari pitkää sivua kevyessä istunnassa. Pakko oli pitää martingaalin remmistä kiinni että pysyin tasapainossa. Laukassa oli paljon helpompaa. Hemppa oli vähän nahkea ja taisin jokusen kerran napauttaa raipalla. Ainakin kerran käynnissä. Vasen laukka tuntui taas huonolta. Jotenkin työläältä.

Hypyt aloitettiin pitkältä kaarevalta linjalta. Askelia siihen tuli jotain ehkä 8? Esteet oli todella pieniä ja itselläni oli ongelmia päättää ponnistuspaikat sekä olla ylihyppäämättä. En osannut ajatella niitä kavaletteinakaan. Pari kertaa molemmista suunnista. Jälkimmäisen alla oli laatikoita mutta eihän ne minua tai Hemppaa kiinnostaneet.

Sitten tultiin suora linja. Taas sama ongelma paikkojen suhteen. Tuli kyllä suunnittelemani 5 askelta mutta molemmat ponnistukset oli tosi haparoivia ja paikat hassuja. Ohje oli lyhentää sekä ohjaa että hevosta.

Mitään välikorkeuden esteitä ei ollut vaan pikkuesteiden jälkeen saatiin n. 80 - 90 sentin rata. Toivoin jotain vähän pienempää alle ja osa esteistä jäi turvallisen korkuisiksi.

Rata taisi mennä jotenkin näin. Oksereita saattoi olla enemmän ja muuri toisaalla.

Aloitettiin taas ihan höpösti. Laukka ei rullannut tarpeeksi ja kun rupesin vielä lyhentämään hevosta kohti estettä niin laukka sammui kokonaan. Tähän vielä jotain tuuppausyritystä niin siihenhän Hemppa tyssäsi oikein tasaisesti. Kunnon laukalla päästiin sitten yli. Itselläni oli vähän tapana aina esteen jälkeen varmistaa että mennään pohkeesta eteen. Taisin jäädä liikaa suusta kiinni. Tein nyt kuitenkin päätökset ponnistuspaikoista ja vaikka paikat ei olleetkaan ihan priimaa niin päästiin yhdessä yli.

Bonuskierroksella hypättiin vielä alku sarjalle asti. Sarja saattoi vähän nousta mutta turvallisen kokoinen edelleen. Helposti yli.

Ohjeet oli vanhat tutut että ei saa päästää pitkäksi ja muista taivuttaa kaarteissa. Molemmissa on Hempan kanssa kyllä tekemistä.

Ongelmia:
yksi itse aiheutettu kielto
laukan korjaaminen ravin kautta oli taas toivottoman hidasta

Parannusta:
90 cm esteet ei tuntuneet yhtään pahoilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora