lauantai 17. syyskuuta 2016

Kavereiden villimaasto

Lauantaiaamuna lähdettiin JKH-tiimin kanssa maastoon. Tällä kertaa itselleni ihan uusia reittejä lentokentän suuntaan. Hemppa sai alkumatkasta vetovastuun ja oli aika pörheänä. Yhden pikkusäikyn otti pellonreunalla ja pihalla ollut traktori sai pitkiä katseita. Muuten meni kuitenkin ihan asiallisesti.

Alkumatka mentiin aika pitkälle käyntiä. Hempalla oli hyvä vauhti ja kaverit saivat venyttää askelta että pysyivät mukana. Tiellä ennen Hangaksentietä otettiin eka ravipätkä. Toinen sitten tiellä. Ei tullut autoja eikä muutakaan vastaan. Reissun ainoa porukkalaukka otettiin sangen etäällä tallista. Hempan kanssa saatiin mennä edeltä. Alku meni ihan hyvin kunnes Pave päätti ruveta pukittelemaan. Hempalla toimi jarrut hyvin eikä haitannut että kaveri meni ohi. Tilanteen tasoituttua joutui Pave kärkeen ja siinä oli asiallisesti. Laukattiin loppupätkä aika himmaillen. Onneksi Hempalla ei ollut kovin suurta kiirettä vaikka vähän toki jouduin pitelemään kunnon turvavälin säilyttämiseksi.

Ravissa saatiin olla taas keulilla ja nyt sitten Vake pöljäili omiaan ja sivuloikkasi. Tämän jälkeen raikulit tasoittuivat. Halusin kuitenkin käydä Hempan kanssa ottamassa vielä laukkapätkän. Se oli alkuperäinenkin suunnitelma mutta nyt varsinkin kun jäi aikamoiseksi himmailuksi. Kaverit siis lähtivät käynnissä tallia kohti ja me käännyttiin ympäri etsimään laukkaan sopivaa pätkää.

Ensin vastassa oli marjastajia, joita Hempan piti tuijottaa. Jähmettymisen jälkeen päästiin onneksi ohi. Sitten metsässä meitä kohti tuli auto. Lopulta pysähtyi kauemmas ovet auki keskelle polkua. Eipä sitten menty sinnekään. Onneksi risteyksestä löytyi meille vapaa reitti hyvällä pohjalla. Ei Hemppa yksikseen kovin lujaa halunnut mennä. Tai eihän sen laukka koskaan edes tunnu lujalta. Gps sanoi huipuiksi 37,4 km/h. Mentiin pari polkua poispäin ja sitten laukattiin takaisinpäin. Jarrut toimi hienosti. Loikattiinpa sitten vielä minimaastoesteenkin yli. Pieni puunrunko, joka oltiin hetkeä aiemmin ylitetty käynnissä. Hienosti yli.

Tiellä ravattiin kotia kohti ja jätin vesipolun käymättä. Loput kavereista tulivat sitä kautta. Tiellä vastaan tuli useampi auto, joista yksi pyyhkäisi aika lujaa ohi vaikka yritin näyttää että hidastaa. Ei Hemppa onneksi välittänyt. Vasta kun saavutettiin kaverit ja ravattiin taas letkan kärjessä otti Hemppa toisen pienen hätkähdyksen. Taisi olla erivärisiä kiviä maassa tai jotain muuta yhtä jännää.

Meille tämä oli kiva reissu, kavereista en ole ihan niin varma.

Ongelmia:
pari minisäikkyä
kavereiden villiratsut

Parannusta:
Hemppa oli tosi fiksusti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora