lauantai 24. syyskuuta 2016

Superjäykästä tuplatunnilla taipuisammaksi ja vaahtoon asti hikeen


Lauantai oli tehoratsastuspäivä. Tunnin ruokahuilin jälkeen olin taas ratsailla. Taisi samalla tulla uusi ennätys että 5 tunnin sisään 4 tuntia ratsailla. Nyt luvassa ensin ylimääräinen tunti lauantain tuntilaisten kanssa 7 ratsukon ryhmässä ja putkeen oman porukan 6 ratsukon koulutunti. Molemmilla tunneilla ratsuna Taffi ja jälkikäteen mietittynä aivan loistava ratkaisu.

Ensimmäinen tunti aloitettiin väistöillä keskilinjalta uralle. Taffi vähän hyytyi väistöissä vaikka muuten etenikin. Sekä oli tavalliseen tapaansa simpuran jäykkä. Vaikka yritin mitä niin ei tullut myötäystä. Väistöt tehtiin ensin käynnissä, sitten ravissa.

©Eevis E.

Laukassa en ihan ymmärtänyt tehtävänantoa. Jotain väistömäistä lävistäjälinjalle ja siitä suoristus päätyyn. Oikeassa kierroksessa ratsastin vain puolikkaan lävistäjän vähän haahuillen. Jälkimmäiseen suuntaan sain juonesta kiinni että hepo piti pitää pitkän sivun suuntaisena. Käsky kävi suoremmasta hevosesta. Oli kai se suora lävistäjälläkin. Sen jälkeen yritin väistöäkin.

Loppuun taidettiin pyöritellä vielä jotain voltteja. Taffi hankasi aika pitkään vastaan kunnes 55 minuutin letkistelyn tuloksena rupesi myötäämään. Olikohan tämän jälkeen vielä laukkaa pääty-ympyrällä? Tasoittui tuntumalle ja polki alle. Tuntui sangen hyvältä.

Keli oli poikkeuksellisen aurinkoinen ja pusertamisestani lämpenin sen verran että lopulta ratsastin lyhythihaisessa. Aika rajoilla oli että tarkeni.

Toiselle tunnille kyseltiin toiveita ja ehdotin taivutuksia ja siirtymiä. Aloitettiin etäisesti A-merkin ja helppo B:3:n tapaan volttikahdeksikolla. Keskilinjaa kohti opea ja oikeasti pienet voltit, ensin oikealle, sitten vasemmalle. Oikealle taipui kivasti. Vasemmalle kaatui suorana sisäpohjetta vasten. Vaikka kuinka yritin niin napakäännöksiä niistä tuli. Oikeaan kierrokseen tamma kyllä myötäsi. Oli ehkä tullut käytettyä liikaa ohjaa ja liian vähän pohjetta kun oikea käsi meinasi asettamisyrityksistä krampata. Oli alkuun aika kivulias. Onneksi siitä helpotti.

©Minna

Myöhemmin tehtiin open eteen ympyrä, jossa siirrettiin ratsun takaosaa sisään. Itse ajattelin tässä sulkua ja Taffi myötäsi hyvin. Ravia piti lyhentää tarpeeksi. Laukannosto tämän jälkeen ja pitkälle sivulle laukkaa. Taisin pyöräytellä jokusen ympyränkin. Tultiinkohan myös tuota open edessä ollutta ympyrää laukassa?

©Minna

Lopputunnista tamma taisi väsähtää sillä rupesi nykimään ohjia. Muuten oli muistaakseni ihan hyvä. Ei täydellisen priima mutta Taffiksi yllättävän pyöreä. Vasen kierros oli yhä hankalampi.

Taffi teki sen verran hommia että toisen tunnin lopussa hikosi vaahtoon asti. Ekan tunnin jälkeen taisi olla vielä kuiva. Koska hepo oli niin läpimärkä niin käytin sen tunnin jälkeen kokovartalopesulla. Myöhemmin kuulin että niin ei saisi tehdä jos heppa jatkaakin vielä hommia. Taffi ei enempää tehnyt ja olen varma että tykkäsi olostaan enemmän pestynä kuin niljaisen hikisenä.

©Eevis E.


Ongelmia:
meni 55 minuuttia ennen kuin myötäsi
vasen kierros jäykempi
lopuksi nyki ohjia

Parannusta:
toiselle tunnille tasoittui paljon paremmaksi
myötäsi kaikissa askellajeissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora