maanantai 5. syyskuuta 2016

Tallin suurimman kyytiin hepan ekalle tunnille

Maanantain koulutunnille sain jaossa Dumbon. Iso ja musta ruuna. Heppa ei kuulemma ole vielä yhtään tuntia tehnyt ja sain vähän käyttöohjeita. Ei liikaa kovistelua, ei raippaa eikä kannuksia. Ihan luottavaisin mielin lähdin kokeilemaan.

Dumbo söi kaikessa rauhassa kun sitä harjattiin. Varustamisestakaan ei sanonut mitään. Vaikutti tolkulta eläimeltä.

Ratsukoita tunnilla oli 5 ja kelinä aurinkoinen +17°C. Opena maanantain tuntikaveri. Viritettiin vielä apupiuhat, mulle iha uudenlainen viritys, joka tuli satulavyön sivuille, rullasi leuan alla ja klipsuilla kuolainrenkaisiin. Nimestä ei mitään hajua ja asentamiseenkin tarvitsin apua.

Olihan Dumbo korkea (n. 186 cm eli suurin tähänastisista ratsuistani) mutta selässä oli silti mukava olla. Tolkku ratsu, joka eteni, kuunteli ja ohjautui. Ravissa mentiin aika reippaasti, varsinkin muihin verrattuna. Muttei tehnyt mieli ruveta tappamaan liikettä pois. Ratsu tuntui aika pyöreältä, liekö apuohja auttanut sen verran tai sitten tunsin väärin. Ravista tai ratsusta ei juuri kommentteja tullut vaikka sanoin ettei ole mitään tuntumaa koska asiat on kohdillaan.

©Henni
Laukat nousi helposti ja laukkakin rullasi. Jarrutkin toimi. Ravissa välillä liiankin hyvin. Jos kaverin pylly tuli liian lähelle eteen niin pudotti käyntiin ja siitä oli työlästä päästä takaisin raviin. Kaarevalla ei onnistunut mitenkään.

Alkuperäinen suunnitelma taisi olla puomijutut mutta ensimmäistä puomia Dumbo tuijotteli niin hartaasti ja ensimmäinen ylitys tehtiin talutettuna ettei niitä tullut enempää. Tämän ainoan ylittäminen parantui ja ravissakin mentiin ongelmitta. Seuraavan tunnin kuskeja ja liikkuvia esteitä kyllä vähän tuijoteltiin.

Kerran tuli yksi pieni pukki/jalannosto kun vähän heilahdin laukannostossa. Sekä marimekkolaatikosta tuli puolikas sivuaskel. Muuten ruuna oli oikein säyseä. Paljon helpompi ratsastaa kuin Kropek. Ei haittaa jos päädyn tämän kyytiin toistekin.

Ongelmia:
pudotukset ravista käyntiin ja takaisin raviin pääseminen
yksi minipukki laukannostossa
lievä esteiden tuijottelu

Parannusta:
säätyi ja ohjautui kivasti
laukat nousi ihanan helposti

Toinen lähes samanlainen posekuva.
©Henni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora