keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Syksyn kääntöpuolia eli märkää, pimeää ja tuulista

Keskiviikkona mahduin vikalle tunnille ja hevostoiveeni meni vihdoin läpi. Sain siis Jussin. Osasyynä ehkä myös tulevan perjantain kisat. Hepo oli mennyt yhden tunnin ja odotteli karsinassa. Jussilla ei selvästi ollut kovin hyvä päivä sillä luimi harjauksestani. Yritin eri harjoilla, hellästi ja ronskimmin. Ei apua. Siedätystä ja palkitsemista, ei sekään ehtinyt auttaa. Onneksi Jussi oli sen verran herrasmies että tyytyi katsomaan pahasti.

Ratsukoita tunnilla oli 6. Kelinä syysmyrsky eli pimeää, märkää ja tuulista. Lämmintä +10°C pintaan.

Hommat aloitettiin käyntiväistöillä uralle. Oikean pohkeen väistö eli vasemmalle väistäminen oli huomattavasti helpompaa kuin toinen suunta. Ravissa volttailtiin eikä muistaakseni tehty mitään kovin ihmeitä. Jussi kulki ihan asiallisesti, ei pahemmin kipittänyt eikä kiihdytellyt. Piuhojen avulla suht tasaisena edestä. Välillä toki yritti kääntää päätä ja peppua tuulen mukaan, joten tasainen reitti ja taipuminen oli haasteellista.

Laukat nostettiin pitkän sivun alusta ja tehtiin keskelle ympyrä. Kuunteli ääniapuja. Alkuun nostettiin ravista, sitten käynnistä. Vasen nousi hyvin, tosin pari kertaa tuli väärä. Vasen rullasi huonosti, olin kuulemma lonkista ja reisistä jotenkin jännittynyt. En osannut korjata. Sisäohjasta myötääminen auttoi vähän mutta samalla kääntyi turpa ulos. Oikeaa laukkaa yritin nostaa niin hellästi ettei päästy laukkaan ensin ollenkaan. Nostossa oikea polveni nousi kummasti. Laukasta raviin siirtyessä ruuna juoksi tovin alta innoissaan. Volttaaminen vähän rauhoitti.

Laukattiin molempiin suuntiin myös useampi kierros kenttää ympäri. Vähän meni turhan reippaasti mutta kyydissä oli helppo olla. Tosin oikea jalkani halusi jännittyä ylös.

Loppuun volttaillessa Jussi asettui kyllä muttei myödännyt rehellisesti tuntumalle. Yritin käyttää jalkoja mutten tainnut olla ohjalla tarpeeksi elävä. Ihan ok tunti vaikka taas tuntui siltä että open mielestä ollaan jotenkin epäsopivia toisillemme.

Ongelmia:
luimi harjatessa
pysähtyi tarpeilleen
vähän tuijotteli autoja
laukan jälkeen ravi oli kiireistä
hellästä laukannostosta ei tullut laukkaa ollenkaan
en ehkä osannut olla tarpeeksi herkkä
vasen laukka rullasi huonosti

Parannusta:
kivan tasainen
jarrutkin löytyi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora