perjantai 23. syyskuuta 2016

Myyntipuheella suokkiruunan kyytiin

Perjantaina oli lähtö Einolan muistikselle. Nyt ratsastettiin vasta toisessa ryhmässä eli hämärän laskettua 20 - 21 pihalla. Tihutti vähän ja lämmintä oli alle +10°C. Listaan ratsukseni oli merkattu Helmeri/Taffi. Hihkuin heti että saanko Taffin. Myyntipuhe oli kuitenkin niin hyvä että päädyin testaamaan Helmeria. Pitäähän se kokeilla jos se vaikka sattuisi olemaan loistoratsu mulle.

Hoitaessa oli aika rauhallinen. Kertaalleen vähän irvisti kun pyysin väistämään mutta tokeni heti kun komensin.

Ratsukoita tunnilla oli 6. Ope oli uusi tuttavuus mutta tykkäsin saamistani kommenteista ja toivotuista metodeista. Kädet piti pitää aika hiljaa ja ratsastaa pohkeella eteen. Mitään kovin ihmeellisiä jippoja ei tehty. Ympyröitä ja voltteja, eteenratsastuksia. Huolellisia kulmia.

Ravissa Helmeri taipui aika nahkeasti. Muutamia parempia hetkiä oli mutta suorilla ruuna mennä puksutti turpa pitkänä. Tunnin aikana tuli kaksi oikeasti hyvää askelta ravissa kun hepo tasoittui tuntumalle ja polki takaa alle. Harmi että hetki oli ohikiitävä. Yleensä vängättiin vastaan eikä huvittanut taipua.

Laukka oli ehkä meidän helpoin askellaji. Nousi vain hieman hitaasti, ohjautui hyvin, taipui voltilla kauniisti ja polki hyvin. Suorilla toki tässäkin muoto oli avoimempi ja kulmat olisivat voineet olla tasapainoisempia.

Loppuraveissakaan en vielä saanut juonesta kiinni että mimmoisella tuntumalla Helmeri tahtoo itseään ratsastettavan. Viimeinen silaus jäi puuttumaan siihen että olisi tuntunut siltä että ruuna tekee mitä minä tahdon. Ei toiminut istunnalla. Käsiä taisin sittenkin käyttää turhan paljon vaikka jaloilla piti korjata. Käyntiä ei tänään juuri työstetty. Helmeri ei erityisemmin ihastuttanut. Perussuokki, joka ei vaikuttanut erityisemmin välittävän minusta.

Palaute oli ihan positiivista ja aika linjassa sen suhteen mitä itsekin arvelin. Muista valmistella kulmat. Pidä ulko-ohja kädessä. Uskalla taivuttaa. Pidä yläkroppa liikkeen mukana. Käsistä tai jaloista ei kommentteja tullut.

Ongelmia:
tasainen tuntuma
taipuminen

Parannusta:
eteni ihan hyvin
laukassa oli aika tasainen
kaksi hyvää askelta ravissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora