maanantai 19. syyskuuta 2016

Kevyen istunnan harjoituksia uusilla housuilla

Maanantain estetunnilla meitä oli taas vain 2 ratsukkoa. Samat hepat kuin viikko sitten eli Wanesa ja Jussi mutta toinen kuski oli eri. Esteitä tuli 4 pystyn jumppasarja 2,5 metrin väleillä sekä okseri lävistäjälle. Viimeinen este jätettiin rakentamatta. Kuulemma tänäänkin kevyempi päivä luvassa.

Kuskien rääkkäys aloitettiin jo käynnissä ja hyvä niin. Jalustimet pois. Kevyessä istunnassa piti laskea kolmeenkymmeneen, sitten saman verran satulassa ja taas ylös. Menin siis 30 askelta aina. Tämä otti muistaakseni sisäreisiin ja ulkosääriin. Onneksi oli uudet supergrippigeelihousut jalassa (joista Katjakin kirjoitti aiemmin, farkkuhousuistani tosin puuttuu vetoketjutaskut, vähän harmi).

Ravissa kevennettiin jalustimien kanssa ensin 3 ylös, 3 alas. Myöhemmin 5 ja 5. Sujui ihan ok ja kommentti oli että ylävartaloni pysyy hyvin aloillaan. Olin etukenotuksesta huolissani muttei ollut kuulemma paha. Laukassa kevyt istunta oli Wanesan kanssa se lepohetki. Hyvin pysyin irti vaikka jalustimet oli ehkä reiän tai pari tavallista minimittaa pidemmät. Tehtiin siirtymiäkin kevyessä istunnassa pysyen. Suht ok. Hassusti poni välillä laukassa vaihtoi väärään laukkaan, oikeassa kierroksessa vasempaan, ainakin edestä.

Ekat hypyt otettiin okserille. Kahdeksikolla suuntaa ja laukkaa vaihtaen. Vinohyppyjä. Wane meni mukisematta, vaihtoi laukat sangen hyvin. Välillä töpötettiin vähän lähemmäs, parhaimmillaan taas ampaisi kaukaa. Ohjat valui taas siinä käsistä. Mutta enpähän ottanut suusta. Lopuksi osasin istua isommassa hypyssä mukanakin ilman lörppöohjia.

Tämän jälkeen jätettiin okseri rauhaan ja lopputunti tultiin jumppaa. 2,5 metriä oli meille aika passeli väli. Hypättiin molemmista suunnista, oikeasta enemmän. Haasteena oli tulla keskelle ja pysyä keskellä. Nyt ruoskin siitä itseäni enemmän kuin ope. Pikkukorkeuksilla poni hoiti homman hyvin. Helppoa.

Esteet nousi pikkuhiljaa. Kovin monta pudotusta meille ei tullut mutta ykkönen kolahti usein. Lopulta napautin ponnistuksessa raipalla. Ekan eteen tuli ponnistuspuomi muttei juuri muuttanut meidän menoa. Ekalla n. 80-kierroksella poni empi aika paljon mutta kaikesta mentiin yli. Tuntui että heiluin itse ihan liikaa. Seuraava kierros oli paljon sujuvampi. Jokusen kerran laskeuduttiin väärässä laukassa alas. Lopuksi loikittiin vielä 55 cm korkeudella hyvän mielen kierros. Kivasti menikin.

Ehkä omaan istuntaan olisi voinut keskittyä vielä enemmän. Muistin kyllä kevyen istunnan mutta yläkroppaa olisi voinut rauhoittaa ja painaa jalkoja alas. Kiva tunti vaikkei hypittykään mitään kovin monimutkaista tai jättimäistä. Poni joutui kyllä tässäkin jo tekemään ihan tosissaan hommia. Tunnin jälkeen olikin jaloistakin hiessä.

Loppukäynnit käytiin laavun kautta. Äkkiä rupesi hämärtämään. Aurinko laski noin puolessa välin tuntia muttei haitannut vielä hyppäämistä. Hyvin pärjäsi ilman valoja.

Ongelmia:
oma istunta (kaikesta huolimatta)
keskelle estettä osuminen

Parannusta:
oli mukavan helppoa
poni hoiti hommansa hienosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora