perjantai 2. syyskuuta 2016

Viime tipassa perjantaivalkkaan

Perjantaina pölähdin Ouluun töiden jälkeen lentsikalla. Harmillisesti kone oli tunnin myöhässä ja laskeutui varttia ennen kuin piti olla Hempan kyydissä. Onneksi paikalla oli sekä sukkela kyyti että tallilla hoitoagentti-Kaisa ja lopulta olin ratsailla vain 25 minuuttia myöhässä.

Alkuverkkaamaan pääsin heti ravissa ja otin laukatkin mukaan myöhemmin. Edeltävä ratsukko vielä hyppäsi. Hemppa oli suht tasainen, aavistuksen hidas. Esteraippa oli muttei kannuksia.

Tehtävät aloitettiin ravipuomeilla laukkakaarteilla. Ope kaipasi pyöreää laukkaa. Siirtymät piti tehdä hyvissä ajoin (eivät olleet kovin nopeita) ja ravia piti ajatella lähes kävelyvauhtiin. Vasemman laukan Hemppa nappasi välillä itse ennen kuin ehdin pyytää. Pyöreyden kanssa piti työstää vähän enemmän  mutta rupesi sitäkin löytymään. Tätä pyörittiin tovi ja sitten jatkettiin päätyyn ristikolle. Siinä aloitettiin aivan liian ponnettomassa laukassa  ja Hemppa tikkasi vielä miniaskeleen ristikon eteen. Kuski oli jo hypännyt ja keikkui kyydissä. Paremman laukan kanssa tehtävä lopulta sujui. Tykkäsin myös ponnistusvaiheen kommentista että purista (pohkeilla).

Tämän jälkeen tultiin jumppasarjaa enkä vieläkään oppinut vaan taas tultiin ensimmäinen kierros vähän rämpien. Paremmalla laukalla taas sujui helpommin. Siinä ope käski pitää Hempan apujen välissä ja tulla suoraan. Jotain vinouksia tai kiemuroita taisi siis jäädä huomaamatta.

Jossain välissä jumpasta rakennettiin lävistäjälle suunnanvaihtoeste.

Sitten hypättiin 17,5 metrin linjaa okserilta pystylle. Vähän epätasaisesti mutta yli. Tultiinkohan toinenkin kerta? Sitten oli kuitenkin radan vuoro. Kahdet ravipuomit kaarrelaukoilla, ristikko päädystä, jumppa toiseen suuntaan, suhteutettu ja porttipysty. Vähän epätasaista eikä kovin aktiivista. Yllättäen saatiin kuitenkin lennossa vaihto vasemmasta oikeaan laukkaan. Vikalle Hemppa lähes kielsi mutta loikkasi paikaltaan yli. Kuski kävi aika korkealla mutta laskeutui takaisin satulaan. Ope rauhotteli että kaikki kunnossa ja käski tulla uudestaan. Hitusen pohdin että tuliko tästä nyt ongelmia mutta seuraavalla yrityksellä ylitettiin siististi ja yhdessä.

Kas näin kuski lentää. Videostill.

En ollut kovin tyytyväinen meidän epätasaiseen ratasuoritukseemme. Ope kuulosti siltä ettei se ollut yhtään niin paha kuin ajattelin. Pohdittiin että kannattaako tulla vielä uudestaan. Hemppa ei vaikuttanut uupuneelta ja pääni tuntui tarvitsevan revanssia, joten otettiin vielä toinen kierros. Nyt meni vähän tasaisemmin mutta laukka jäi vaihtumatta ennen 4 laukan linjaa. Himmailu meni pitkäksi ja sain laukan kuntoon vasta kohti linjaa. Siitä huolimatta selvitettiin esteet. Ei edelleenkään ihan priima kierros mutta nyt mentiin kaikista yli ja itseluottamukseni sai tarvittavaa tukea.

Hyppelyistä selvittiin alle puolessa tunnissa ja kaikkine verkkoineenkin olin vain 48 minuuttia ratsailla. Tämä riitti kyllä hyvin. Loppuraveissa Hemppa tuntui ihan hyvältä. Käytiin vielä peltolenkki ja päästiin hevosenkengät jalassa ympäri vaikka oli märähköä. Palattiin laitumen puolelta ja Hemppa loikkasi ojan yli kenttähevosen tapaan.

Ongelmia:
laukka ei aina rullannut tarpeeksi
ristikolle kuski hyppäsi ennen hevosta
pudotettiin muutama

Parannusta:
kaikesta mentiin yli
95 oli iso mutta ylitettävä
ei pukitellut

Kaisa videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora