maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ensimmäinen leiritunti Ypäjällä, perusratsastusta


Ypäjän esteleiriviikon ekan tunnit hepat selvisi jo edellisenä iltana. Sain Solen, josta en muistanut mitään esittelykierroksen jäljiltä. Aamulla ratsastettiin ekassa ryhmässä eli ysiltä. Samaan aikaan oli 3 ryhmää ja leiriläisiä yhteensä 33. Ratsuja leirikäytössä oli 38 ja muutamalla leiriläisellä oli lisäksi omat hepat mukana. Ratsastettiin yhteensä 5 ryhmässä.

Sole paljastui sh-tammaksi, aika pikkuiseksi liinakoksi. Ihan soma. Heppa oli unilla ja sain sen vain entistä enemmän makuulleen houkutteluillani. Nousi kuitenkin pystyyn ja oli hoitaessa nätisti. Pihalla kaartoon ja kyytiin. Käveltiin alas kentälle. Kelinä oli aurinkoinen plus parikymmentä. Tarkeni muttei ollut liian kuuma. Vesipullotkin oli aika tavoittamattomissa mutta onneksi pärjäsi hyvin ilman.

Sole innokkaana tunnille lähdössä.
Venlalle kiitos kuvasta.


Tovi pitkin ohjin. Jäätiin yläpuoliskolle kenttää, toinen ryhmä meni vieressä ja ihan aina en meinannut kuulla opetusta toisen open takia. Meidän ryhmässä oli 6 ratsukkoa, tätiryhmä. Opena oli Laura.

Sole oli sangen reipas. Tunnilla ei mitään kovin ihmeellistä tehty. Perusratsastusta esteitä ajatellen. Ensimmäinen homma oli saada pidätteet läpi. Sitten hepo vähän kevenikin edestä. Alkutunnista oli vähän raskaahko. Asettui koko tunnin vasemmalle. Mutta töhöttävän harjan takaa ei päätä juuri näkynyt.

Mentiin lähinnä suoraa uraa. Jos oli liian lähellä edellä menevää niin piti ottaa seis. Päätyihin tehtiin ympyröitä. Istunnasta tuli sanomista että oikea kantapää paremmin alas ja kädet alemmas, ei juuri muuta.

Tehtävinä mentiin pääty-ympyröillä puoli kierros kevyttä ravia ja keventäen nostettiin laukka. Vasemmassa kierroksessa istuttiin laukassa alas, oikeassa kierroksessa oltiin kevyessä istunnassa. Laukat nousi helposti ja joka kerta oikein. Laukasta suoraan kevennykseenkin meni 95-prosenttisesti automaattisesti oikeaan kevennykseen.

Sitten vähän ravailtiin lopussa, rentoa ja rauhallista ravia haettiin mutten tainnut edelleenkään ottaa puolipidätteitä ihan tarpeeksi napakasti läpi. Ei kuitenkaan enää juossut alkutunnin tapaan. Sitten lepokäynnit. Tunti meni tosi äkkiä. Hitusen reilu tunteroinen oltiin selässä mutta tämä sisälsi siirtymät kentälle ja lepokäynnit. Vähän tuntui lyhyeltä ja turhan kevyeltä. Ope oli napakka mutta oma meno ei suuremmin päätynyt syyniin.

Tunnin jälkeen hepat käytettiin pesulla (Solella on kesäihottuma, huuhdellaan aina). Sitten siivottiin nimikkohepan karsina. Nimikkohepakseni huusin Pepin (Peppilotta), jonka talutin eilen laitumelta talliin. Iltapäivän tunnille sai toivoa ratsua. En osannut kovin tarkkoja toiveita laittaa, joten kirjotin lappuun pv-tamma.

Loppuviikosta otettiin Annen kanssa hepoista
posekuvat. Sole edustaa.

Kuvausavustaja ei edusta.


Ongelmia:
asettui vasemmalle
olisin voinut ratsastaa pidätteet vielä vähän paremmin läpi

Parannusta:
hepo liikkui kivasti ite eteen
laukat nousi hyvin
siirtyi helposti raviin niin käynnistä kuin laukastakin
keveni edestä


Pieni pätkä meidän tunnista.

Nimikkoheppani Peppi, jolla en koskaan ratsastanut.
Nukkuu auringossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora