perjantai 5. heinäkuuta 2013

Leirikisoissa 95 cm Robinetalla


Haaveilin etukäteen että saisin leirikisoissa hypätä metriä. Haaveeksi jäi, sillä suurin luokka oli 95 cm. Meiltä otettiin kirjalliset luokka- ja hevostoiveet. Laitoin listaan Robinetta 95 cm ja läpi meni. Radat oli osittain ite suunniteltuja. Sarja jätettiin tosin pois kun joukossa oli poneja sikinsokin. Luokkia oli siis 4 ja minä vikassa. Radanrakennuksessa puhuin että kiva on olla ekana ja ekaksi sit päädyinkin. Heppani meni uudestaan vielä vikana. Ratsukoita luokassa yhteensä 8.

Annen piirtämä kisaratapiirros.


Huoltotauko verkassa. Tunnistaako letistä?


Laitettiin toisen kuskin kanssa ratsu yhdessä kuntoon. Oli taas hitusen häijy mutta nyt ajattelin sen vaan hyväksi asiaksi. Ihanan nopea hoito ja varustus. Pihalla oli kuuma ja paheni vaan. Onneksi ei povattua sadetta ja ukkosta näkynyt. Olin aika väsyksissä verkassa ja nukutti. Mieluummin olisin kävellyt pitkin ohjin kuin ravannut. Tein taas vähän aiempaan tyyliin pitkillä sivuilla eteen ja lyhyille kiinni ja voltti. Hepo oli enempi löysähkö.

Rottakin olisi kaivannut päiväunia.
© Tuomas Jaakkola

Arvelin ihan oikein että muitakin heppoja pelottanut kulma jännäsi myös Robinettaa. Ite en tajua että mikä siinä oli, johteet jotenkin eri asennossa kuin yleensä? Aika vahvasti yritti luistaa päätyyn menemisestä. Ravissa päästiin jotenkuten, laukassa huonommin. Muutaman kerran kun sinne oikein hinkutin niin päästiin paremmin. Ois pitänyt ottaa joku varma vetoheppa ja mennä perässä. Aika moni hepo sitä vähän säikkyi.

Ilmeillä mentiin.
© Tuomas Jaakkola


Verkkahypyt hypättiin ykköselle ja neloselle. Ykkönen oli ensin ehkä 60 cm, sitten ehkä 80. Okseri oli 85 cm. Eikä mun mielestäni muutkaan esteet oikeen kisakorkeudessa olleet. Okserit oli ainakin hyvin lyhkäsiä. Ennen verkkahyppyä neloselle piti tehdä laukkaympyrä päätyyn. Eipä siitä oikein ympyrää tullut vaan joku soikea puikula kun heppaa kauhistutti. Ajattelin vaan että radalla ei tarvi mennä päätyyn asti. Väärin.

© Matti Kallio


© Tuomas Jaakkola

Neloseste.
© Tuomas Jaakkola
Vähän vesihuikkaa alle (kuva 2) ja sitten liikkeelle. Mentiin tosiaan aika kaukana päädystä lähestymisemme ekalle. Kierrettiin uralta kolmosen takaa. Pelkäsin että hepo on liian löysä mutta ei ollut. Hyvin yli ja hepo nosti koipensa. Kaarre oikeaan kuten jo verkkahypyillä harjoteltiin. Kakkonenkin hyvin yli. 5 askeleen linja kans jännitti etukäteen koska aiemmissa treeneissä oli siinä ongelmia. Nyt oli ihan uudenlaisia ongelmia kun parin laukan jälkeen heppa pisti jarrut päälle ja loikki sivuun. En vielä luovuttanut vaan ajattelin että yli pääsee. Patistelin esteelle ihan siihen viimeiseen askeleeseen asti. Vasta kun pysähdyttiin esteen eteen oli pakko todeta että tuli kielto. Eihän siinä itse esteessä mitään ollut mutta kun piti hypätä suoraan kohti pelottavaa kulmaa. Oma moka kun unohdin tämän.

Kakkoseste.
© Matti Kallio


Kakkoseste toisesta kuvakulmasta.
© Tuomas Jaakkola
Eipä muuta kuin lyhyt uusi vauhti ja tarmolla yli. Menihän se. Ja esteen jälkeen liirasi heti oikealle kauas möröistä. Meinasi tulla kiire kääntää okserille. Mutta totesin että nyt pitää mennä entistä lujempaa. Alunperinkin oli aikomus ratsastaa aikaa. Arvosteluna kun oli A.2.0. Nelosen jälkeen oikaisin kakkosen sisäpuolelta vitoselle. Laukka meinasi useampaan kertaan sammua kaarteissa kokonaan. En ollut tasasuuteen kovin tyytyväinen. Ponnistuspaikat sentäs oli suht ok. Kutoselle roikastiin vähän kauempaa mutta menipä nyt yli (sama kun 3). Seiskalle vähän kiihtyi ja vikassa kaarteessa käänsin taas laukan pois. Mutta puomit pysyi ylhäällä. Korkeus ei ollut mikään ongelma.

Veikkaan kolmoshyppyä.
© Matti Kallio


Nelonen.
© Matti Kallio


Hitusen harmitti että jälkimmäisellä radallaan hepo tuijotteli kulmaa sit jo sen verran vähemmän että pääsi esteistä kerralla yli. Meille tuli se 4 vp. Ois ehkä sittenkin kannattanut olla jälkimmäinen kuski. Video kertoo että kieltoon tuhrautui 15 sekuntia. 14 sekuntia nopeammalla puhtaalla ois kiitänyt voittoon. Mutta enpä voi silti tuohon tyyliin olla tyytyväinen. Toki hepo oli edelleen yhtä kulmaa lukuunottamatta aika rento ja rauhallinen. Ja tuli meille sentäs hyväksytty tulos. Lopulta tuli kolme puhdasta ja olin nopein nelonen (vaikka osa vaan pudotti), eli tuloksissa kuitenkin puolen välin paremmalle puolelle, neloseksi. Ensimmäinen ilman ruusuketta (kun tuolla palkittiin 3).

Vitonen.
© Matti Kallio

Tämä voisi olla kutonen. Eli toinen ylihyppy.
© Matti Kallio

Leirikisarata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora