keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Leirillä ponihyppelyä


Keskiviikon aamutunti oli hartaasti odotettu eka estetunti. Heppajako toi ratsukseni Ruudi-ponin. Hyvin pyöreämahainen liinakko eestiläinen. Säkäkorkeudeksi arvioin 143 cm. Omistaja kävi ponin kanssa maastossa ennen meidän tuntia, joten Ruudi oli valmiiksi varustettu ja lämmitelty ennen tuntia. Opena meillä oli nyt tallin nuorempi ope.

Kyytiin kiipesin tuolilta kun satula tuntui pyörivän herkästi. Kapusin samalla lailla kuin Aarteen kyytiin eli penkiltä oikea jalka suoraan selän yli ilman että laitoin vasenta jalkaa jalustimeen. Alkuverkoissa mentiin ravissa ja laukassa pääty-ympyrät ja toinen pitkä sivu eteen, toinen lyhentäen. Vähän sai usutella mutta liikkui kuitenkin eteen. Sisäohjasta piti olla elävämpi tai kevyempi, pitää kunnon ohjastuntuma ja painaa oikea kantapää alas.

Hyppytehtävä oli kääntötekniikkaa. Kiemuralla kolme pystyä. Ensimmäiset 4 kierrosta tehtiin voltit esteiden väleihin. Edelleen tuli sanomista että liikaa sisäohjaa, käännä ulkojalalla ja oikea kantapää alas. Joka kyllä parani keskittymisellä kuten ope sanoikin. Laukka ei vaihtunut kaikissa hypyissä mutta olipahan ainakin katse menosuuntaan ja maltoin odottaa hyppyjä. Poni kiihdytteli tosiaan hienosti pitkällä sivulla mutta kun käännettiin tehtävälle niin laukasta katosi se paras terä.

Volttikierrosten jälkeen tultiin kolme estettä suoraan ilman voltteja. Tokassa hypyssä piti vaihtua laukka. Hevoset meni välit 3 laukalla mutta otin suosiolla 4. Hyvä ratkaisu. Edelleen möngittiin ihan kelvosti yli. Sitten perään lisättiin vielä lävistäjäeste. Ekalla kerralla sain laukan taas aika isoksi ja loikattiin kaukaa. En ehtinyt hyppyyn ihan mukaan. Vikalla kierroksella räpelsin omiani taas jo alkutehtävästä ja ohjat puolipitkinä ristilaukassa ylitettiin esteet.

Kaikista päästiin kuitenkin yli. Estekorkeus oli muiden ryhmäläisten mielestä max 75 cm. Omaan silmääni näyttivät tosi pieniltä ja olisin väittänyt että max 65 cm. Poni oli hitusen pieni vaikkei liian pieneltä tuntunutkaan. Omaa moottoria olisin kaivannut paremmaksi. Välillä ei raipallekaan lotkauttanut korviaan. Loppuraveissa eteni edelleen ihan ok. Pitkin ohjin käynnissä sitten kulki kivan reippaasti.

Ongelmia:
ponin oma moottori ei käynyt täysillä

Parannusta:
kaikesta yli
ei taidettu pudottaakaan

Tiina videoi mutta editointi on tekemättä. Videoita mahdollisesti joskus tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora