maanantai 1. heinäkuuta 2013

Puomitunti pv-tammalla


Teoriatunnin jälkeen oli toisen ratsastuksen vuoro. Oltiin taas ekassa ryhmässä. Kaksi muuta porukkaa oli maneesissa, me kentällä. Kelinä oli puolipilvinen noin +22. Hyvin tarkeni. Hepakseni sain toiveeni mukaan pv-tamman. Hulda, tummanrautias ja ihan sopivan kokonen. Ite olin aika pihalla ennen tuntia. Satulavyö ei mennyt kiinni ja sähelsin varusteiden kanssa. Siinä vaiheessa kun ratsailla panikoin että unohdin raippani ja joku totesi että se on sulla kädessä niin olin jo vähän huolissani itestäni. Onneksi tunnilla olin skarpimpi. Opena oli Satu.

Hulda. Posekuvia loppuviikolta.


Teemana oli puomeja ja kavaletteja. Laskisin puomitunniksi kun kepukat pysyi koko tunnin ajan ainakin toisesta päässä maassa. Alkuun Hulda oli vähän hidas pohkeelle sekä muutenkin liikkumaan. Ravissa saatiin alkuun kivaa piiskausta kevyessä istunnassa. En jotenkin osannut istua Huldalla vakaasti. Mentiin ympyrällä puomin yli. Kumman raskasta oli selälle. Erikoista oli taas että kommentit istunnasta oli että selkä enemmän notkolle ja kädet ylemmäs. Näin muuttui istuntavirheeni aamupäivän aikana.

Ohjelmassa oli puomeja ja puolikkaita kavaletteja sekä ravissa että laukassa. Ravissa keventäen ja kevyessä istunnassa, laukassa lähinnä kevyessä istunnassa. Hyvin on keskitytty tähän esteteemaan. Treenattiin myös jalustimien tiputtamista sekä jalustimien nappaamista takas vauhdissa. Laukat nousi tosi helposti, välillä ihan automaattisestikin. Kääntyi ekan pienen liirauksen jälkeen kivasti. Kavaleteille vähän empi (kierros toisensa jälkeen) mutta pohkeet kiinni niin yli päästiin. Jos ei pohkeet olleet kunnolla kiinni niin saattoi kiemurtaa tai pudottaa raville. Ravikavaletteja vähän keilattiinkin.

Lopuksi tultiin 17 metrin puomilinjaa. Laukkoja piti saada väliin 5. Ekalla kerralla mentiin kuudella. Linjan jälkeen piti kääntyä aina eri suuntaan eikä laukka vaihtunut kertaakaan. Ainakin kertaalleen yritin ja kertaalleen unohdin totaalisesti. Ei vaihtunut silti. 5 laukkaa väliin onnistui, sit tultiin ihan luvalla 6 ja sekin onnistui. Ite olisin himoinnut vielä neljää ja seitsemää mutta aika loppui. Taas tunti meni supervauhtia ohi. Satulassa olin yhteensä taas hitusen reilu tunnin mutta arvelisin että tehokasta ratsastusaikaa ohjat tuntumalla alkukäynnistä loppukäyntiin oli n. 50 minuuttia.

Anne kuvasi, minä pyörin varjoissa. Hulda yrittää edustaa.


Huomisen aamutunnin toivelistaan kirjotin että joku säpäkkä.

Ongelmia:
heppa oli hitusen epävarma puomeilla
ravipuomeja keilattiin alas
tunti meni taas tosi nopsaa
paarmat kiusasi Huldaa aika pahasti, nyki päätä alas, viuhtoi hännällä ja nosteli takasia

Parannusta:
kaikesta yli
laukat nousi helposti


Pätkä meidän tunnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora