torstai 18. heinäkuuta 2013

Suokilla kulmiin


Tämän aamun aiheena oli kulmien ratsastus. Ratsukoita tunnilla oli taas 7. Ratsukseni merkattiin alunperin Pili mutta suokki ei ollut ihan kunnossa, joten tuuraajaksi tuli Lassi. Lassi lienee ponikokoinen suokkiruuna. Tallissa oli oikein symppis. Sopivan eläväinen, ilonen ja positiivinen mutta kuitenkin tottelevainen.

Tunnilla käveltiin ensin pitkään pitkin ohjin ja ope samalla kertoi kulmien ratsastamisesta. Alkuun mentiin oikeassa kierroksessa käyntiä. Uran kulmat ratsastettiin kulmien sisältä eli iso ovaali. Päätyihin tehtiin ympyrä. Tätä myös ravissa. Lassia sai vähän ratsastaa eteen niin käynnissä kuin ravissakin.

Sitten jakauduttiin ympyröille ja hetken päästä ruvettiin ratsastamaan neliöitä ja huolellisia kulmia. En ihan huomannut koska meni hyvin ja koska ei. Välillä takaosa väisti, välillä päästin liikaa ulko-ohjasta ja välillä meni muuten vain kiireiseksi. Taisi olla suunnilleen tunnin ensimmäinen kommentti. Aika itsekseni sain tänään mennä. Tähän suuntaan en saanut asetusta rehellisesti läpi. Eli kun myötäsin niin hepo ei myödännyt.

Toiseen suuntaan eli vasempaan kierrokseen käynnissä Lassi vähän myötäsi. Mutta pohkeiden käyttö ei ollut ihan tarpeeksi aktiivista, joten raviin asti pyöreys ei säilynyt. Tähänkin suuntaan tehtiin alkuun ympyröitä, sitten myös kulmia. Tähän suuntaan tehtiin kulmat myös ravissa. Meni kai ihan ok (paitsi vähän turhan hitaasti) mutta itellä oli semmonen olo että en saa ratsastettua jokaista askelta.

Ei laukattu tälläkään tunnilla. Harmi, sillä ois ollut kiva testata Lassin laukka. Hirveää hiillostusta ei ollut vaan aika kevyt tunti. Olisi kiva saada vähän enemmän piiskausta. Pienemmät ryhmät ois kivat. Mutta nyt ope sai korjattua kaikki aiemmin kritisoimani asiat opetuksessa. Palaute oli positiivisempaa ja minuun keskityttiin kerrallaan vähän pidemmäksi aikaa että sain juonesta kiinni ja ehdin korjata asiat.

Ongelmia:
ei laukattu
en tuntenut koska kulma oli hyvä
en ollut suokkimoodissa
sain tosi vähän kommentteja tunnin aikana
vasen jalustin putoili taas ravissa

Parannusta:
hirveän symppis heppa hoitaa ja ratsastaa
meni aika tasaisesti
open kommentit oli kannustavia ja nyt keskittyi minuun aina vähän pidemmän hetken kerrallaan
ei ollut kuulemma etupainoinen
jäykkä hepo oli tunnin jälkeen vähemmän jäykkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora