lauantai 29. kesäkuuta 2013

Rataa erikoisesteineen Aapolla


Lauantaiaamuna aikaisin oli taas ABC-hyppelöiden vuoro. Hevosjako oli "samat ku ennenkin". Kai tässä siis jotain pitkäjänteisyyttä on. Aapo oli tallissa ja oli hoitaessa ja varustaessa asiallisesti. Kelinä oli aurinkoinen +19, joten mentiin kentälle. Edellispäivien sateiden ansiosta ei pölynnyt yhtään.

Tänään yritin ratsastaa Aapoa alusta asti tehokkaaksi ja energiseksi sekä edestä kevyeksi. Kaksi ekaa onnistui, kolmas huonommin kuin kuvittelin. Ravissa oli kivan kuuliainen. Laukat ois voineet nousta säpäkämmin. Verkkalaukassa oli vähän hidas. Ope kommentoi menoa että näytti siltä etten ollut aina ihan mukana. Olin vähän ihmeissäni tästä. Hepo taisi siis venyä pitkäksi.

Ekat verkkahypyt hypättiin ristikolla kahdeksikkona. Ei oltu ihan hyppymoodissa (vaikka niin taas kuvittelin). Laukat vaihtui mutta lähes kaikessa muussa ois ollut parannettavaa. Olin unohtanut sisäpohkeenkin kaarteissa. Seuraavaksi hypättiin vesimattoa pari kertaa. Aapo ei välittänyt matosta pätkääkään. Edelleen oli pieniä säätöongelmia. Sitten 6 laukan linjaa pystyltä portille. Ekalle tultiin joka kerta pohjaan. Ekalla kierroksella laukka vaihtu välillä. Tokalla kerralla tultiin vähän lentämällä ja jäi ahtaaksi. Olikohan vielä kolmaskin kerta?

Sit tultiin 8 esteen (9 hyppyä) rataa. 2 pystyä, 17 metrin linja 5 laukalla, jälkimmäinen okserina, sarja 1 laukalla, vesimatto ja 6 laukan linja. Suht paljon kaartelua, onneksi loivia ja 3 laukanvaihtoa. Ekalla kierroksella esteet oli ehkä 60 cm. Laukat jäi vaihtumatta monessa kohtaa ja ponnistuspaikoissa oli viilausta. Plussaa tuli 5 laukan välistä, joka meinasi jäädä jopa pitkäksi. Seuraavalla kierroksella hypättiin isompana. Esteiden nostaminen oli ajatuksena pelottava mutta melko pieniksi jäivät. Kakkonen ja vesimatto sekä 5 laukan okseri oli päivän korkeimmat. Veikkaisin kasikymppiä mutta muut väitti isommiksi. Nyt jotenkin heräsin ja skarppasin. Päätin oikeasti pitää Aapon koko radan otteessa ja ratsastaa. Keula ylös. Ja hyvin meni. Ponnistuspaikat osu suht kivasti, 5 laukan linjan ekalla vaihtui laukka vääräksi (mutta eihän se suoralla niin haittaa). Muuten vaihtui laukat kuten pitikin ja meni tasaisesti. Jes, osasin korjata.

Hepat jatkoi vielä hommia, joten itelle jäi vaan suojien ja estesatulan palautus paikoilleen.

Hupsis, hyppäsin tällä viikolla sit seitsemästi. Huomisesta tulee tallivapaa kun huristellaan Ypäjälle!

Ongelmia:
en huomaa etupainoista menoa

Parannusta:
kaikesta kyttäilemättä yli
tallissa kiltti
osasin parantaa ratsastusta vikalle kierrokselle


Videoista kiitos Alekseille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora