torstai 11. heinäkuuta 2013

Yhden tunnin treenillä huipputulos koulukisoista


Torstaina ABC:llä oli seurakoulukisat. Lähtijöiden määrä oli niin huima, että alotusaika siirrettiin kahdesta kahteentoista. Aapolla oli 3 rataa luvassa, itse olin kuskeista keskimmäinen. Luokkana helppo C:2 2000. Suunnitelmissa oli letittää ja puunata hepo kisakuntoon mutta aikatauluni taas petti ja olin paikalla juuri sopivasti näkemässä Aapon ekan kisasuorituksen. Suoritusten välissä oli noin tunteroinen, joten Aapo ehti käydä puolisen tuntia tallissa huilaamassa. En jaksanut ruveta väkertämään lettejä siinä välissä.

© Jenni Nisula


Puolisen tuntia varasin varustamiseen ja verkkailuun. Aikaa olikin aika passelisti. Verkkailin maneesissa vaikka kisoissa myöhemmin kuulutettiinkin että maneesi ei ole verryttelyaluetta. Pohja maneesissa oli parempi, eikä pölissytkään. Ekalta kuskilta tuli kommenttia että maneesissa Aapo oli liikkunut hyvin mutta kentällä hyytyi. Nyt osasin siis pitää hepan verkassa tarpeeksi reippaana että ois sit hyytymisvaraa. Taivuttelin vasempaan kunnolla ja tein peruutuksia. Keskiravit kumpaankin suuntaan ja laukkalävistäjiä. Ihan ok. Yritin ratsastaa myös erityisen huolelliset kulmat.

© Jenni Nisula


Kentälle menin verkkaamaan kun ekaa kertaa mut kuulutettiin valmistuvaksi. Lähtönumeroni oli alunperin 16, yksi jäi välistä pois. Aikataulukin piti aika hyvin ja suoritukseni oli vähän puoli kahden jälkeen. Meinasin olla jo vähän uuvuksissa ja käveltiin pitkin ohjin kun meitä edeltävä oli radalla. Mutta terästyin ja pyörittelin vielä vähän ravissa. Tämän päivän hankaluus oli epätasaiset jarrutusmatkat. Välillä pysähtyi ravista hyvinkin nopsaa, välillä jarrutusmatka oli pari metriä pidempi. Aiheuttaa radalla hankaluuksia.

© Jenni Nisula


Mutta rento ote ja asenteella voittamaan. Nyt muistin hymyillä radalla. Ei tullut rikkoja mutta vasen jalustin irtosi jalasta kun yritin asetella sitä paremmin jalkaan. Jossain täyskaartojen välissä. Ajattelin että pahus, tuomari näkee. Mutta ei ehkä nähnytkään. Aapo hoiti oman hommansa tasaisen varmasti. Liikkui mutta ei kiirehtinyt. Peruutus oli meidän heikoin lenkki. Siitä tuli vitonen. Harmi ettei ensimmäinen keskiravikaan oikein lähtenyt, Aapon bravuuri ja siitäkin vaan 5,5. Toinen onneksi parani ja siitä 6,5. Muuten numerot oli hyvin kilttejä. Vanhaan tapaan jälkimmäisestä laukkaympyrästä tuli kasi. Olin suoritukseen tyytyväinen. Tietysti viilattavaa aina on. Kulmat ois voineet olla vielä huolellisemmat. Alakerran numerot oli seiskaa ja oikeista teistä 8.

© Jenni Nisula


Radan jälkeen kuulutettiin että tulokseksi 68,409 % ja tässä vaiheessa luokkaa toiseksi. Olin aika täpinöissäni. Huh, mitkä prosentit! Vaikka totesin kyllä että jos kaikki menee ihan nappiin niin voisin saada yli 70 %. Mutta tämä oli yli odotusten. Loppukisaajista yksi kiilasi vielä puolella pisteellä ohi, joten jäätiin kolmansiksi. Open ihanan rehellinen kommentti oli että ei ois antanut mulle istunnasta seiskaa. Ehkä se hymyily auttoi jotain.

© Jenni Nisula


"Hyvin esitetty! Alastulosiirtymisten valmistelua tulee harjoitella lisää. Peruskuljettaminen mukavasti kohdillaan!" Ja hymyilevä aurinko.  Olen tuomarin kanssa ihan samoilla linjoilla. Vaikka kiltisti arvosteli. Taso oli tosiaan huima, sillä lähes kaikilla kisaajilla oli yli 60 % ja voittajalla reilu 71. Ope kommentoi että vähän ryhtiä lisää niin ollaan valmiita helpon B:n radoille. Ite taas olin mielissäni että tällä treenillä tämmönen tulos. Pikkuhiljaa rupean uskomaan että osaan jotain. Valkosen ruusukkeen kanssa kotiin.

© Jenni Nisula



Annelle kiitos kisahoitajuudesta ja radan kuvauksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora