lauantai 27. heinäkuuta 2013

Koralla uudessa kodissa


Ratsutila Jarmin osti Koran. Ja koska luotettu ht.net mainostaa sitä hyvänä hyppypaikkana sekä Jarmin nettisivuillaan lupaili vielä uusille kävijöille tutustumistarjousta 20e hintaan niin tottakai lähdettiin Annen kanssa testaamaan. Plussat paikalle että vaikka sopivan tunnin löytymisessä meni useampi viikko niin silti muistivat meidät ja pitivät tilanteen tasalla. Ja luvattu ilmoitus vapaista tuntipaikoista tuli. Ajankohta ei ollut paras mahdollinen kesken Qstockin, mutta niin vaan lähdettiin hyppelemään.

Lämmintä oli lähemmäs hellerajan verran. Hepat oli valmiiksi tunnilla, joten päästiin vaan nautiskelemaan katselusta ja kentän pölinästä etukäteen. Koralla oli suussa paksuhko oliivikolmipala eikä martingaaleja. Ei loppassut alahuultaan aiemmalla kuskilla eikä mullakaan. Meidänkin tunnilla ratsukoita oli vaan 3. Kolmas oli menossa kisoihin, joten olin ihan luottavaisin mielin treenin suhteen. Ope kyseli toiveita ja kertoi samalla että alkuun tulee vähän istuntatreeniä. Itseäni houkutti erikoisesteet.

Alotettiin ravipuomeilla. Alkuun ihan keventäen. Pääosin Kora ravasi ihan hyvin mutta välillä kolisutteli puomeihin. Mulle tuli sanomista että ylävartalo pystympään. Myöhemmin esteillä ylävartalon piti taas olla enempi eteen. Käsien paikkaakin vähän säädettiin. Harjoteltiin myös kevyttä istuntaa ja sitten ravilähestymistä ristikolle. 1 laukan päässä oli seuraava este. En tykkää ravilähestymisistä enkä oo niissä kovin hyvä. Ekalla kerralla en päässyt yhtään mukaan ja myötäsin huonosti. Ekat kierrokset tultiin väli kahdella laukalla. Pikkuhiljaa sain juonesta kiinni ja myötäykset parani. Ristikko vähän nousi ja taaemmasta esteestä tuli okseri. Mekin päästiin jo yhdellä laukalla. Esteen jälkeen vaan tuli tosi paljon vääriä laukkoja. Yritin johtamalla korjata. Kulmissa oli alkeistyyliin kierrettävät tötsät. Vain kertaalleen menin väärältä puolelta kun yritin saada hypyn jälkeen myötälaukkaa tiukemmalla tiellä.

Katse oli kuulemma hyvin eikä jaloista tullut yhtään sanomista. Pelkäsin jo että hinkutetaan ravilähestymistä koko tunti. Onneksi olin väärässä. Seuraavaksi tultiin muistaakseni 20 metrin puomilinja laukassa. Ekalla kerralla sähelsin 5,5 askelta. Tokalla onnistui 5. Sit tultiin sama kavaleteilla ja siitä hitusen nousi. Tasaset 5 askelta eikä epäröintiä. Sitten lisättiin ekan esteen perään kaarre ja vesimatto. Alkuun pelkkä matto ilman puomia. Tultiin nyt kuudella. Ja taas oli ongelmia saada laukka vaihdettua. Uudella ulkopohkeella ihan napakasti muistutus ennen hyppyä toimi. Löysällä hepalla ei laukkakaan vaihtunut. Mutta vesimatosta Kora ei välittänyt. Astuipa kertaalleen päällekin. Ja taas tuli sanomista että johtaminen unohtui. Ois kiva kattoa videolta että mitäköhän käteni sitten kuvitteli tekevänsä. Mutta ei ollut kuvaajaa.

Lopuksi tultiin vielä muuria. Ensin pelkkä muuri, korkeutta ehkä 70 cm. Kuskia jännitti enemmän kuin hevosta. Hyvin yli. Ja olin mielissäni kun nosti. Ei tullut pelkäämiäni kommentteja että vain kisoihin menevä hyppää. Vaan että saa muutkin tulla mutta pakko ei ole. Ei tainnut tietää yleisöään. Hypättiin ensin 90. Taas tuli sanomista että pitäisi myödätä vielä enemmän ja ajatella rintamusta kohti harjaa. Este nousi vielä ja oli open sanojen mukaan metrin. Ekalla kerralla tultiin löysästi (vaikka vähän hipelsin raipalla), ponnistuspaikka tuli tosi juureen ja puomi putosi. Onneksi saatiin tulla uudestaan ja sain kaiken korjattua. Samoin Kora. Vaikka olihan se jo vähän pelottavan ison näkönen.

Tunnin lopuksi vasta sanoin että Kora on ennalta tuttu. Heppaa putsatessa ope tuli sit kyselemään että miten Kora toimii maastoesteillä.

Ongelmia:
alkuun tuli sanomista käsistä ja myötäämisestä
ravilähestymiset oli itelle tosi hankalia
Kora oli hetkittäin jopa laiska
linjojen jälkeen vääriä laukkoja

Parannusta:
Kora hyppäsi mukisematta kaiken
hepo oli kivan rento, ei kyttäillyt mitään
sain säädeltyä laukkaa
metrinen este ylittyi kivasti
ei pukkeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora