perjantai 19. heinäkuuta 2013

Toivetunnilla rataesteitä


Perjantaina ratsastettiin vaan kertaalleen ja saatiin 1,5 tunnin toivetunti. Haaveilin maastoesteistä mutta ei ne nyt tälläkään leirillä onnistuneet. Harmi! Menin sitten esteryhmään 4 muun kuskin kanssa. Heppaa en toivonut ja jaossa mulle osui Lassi. Esteet kasattiin kentälle, jumppasarja ja kaksi pystyä ympyrälle. Tämän tunnin piti esteitä kisaava tytär.

Alkuun tultiin jumppaa ravipuomeina. Oli aika kamalaa kun Lassin askeleet ei sopineet väleihin yhtään. Tasaisesti 2,5 askelta. Alkuun annoin vaan mennä. Ope ei tätä kommentoinut. Sanoi istunnasta että etukenoa on liikaa. Kun sitten yritin mennä 3 askeleella niin venytti ekaan väliin hienosti 2. Ei siitä hyvää tullut. Tätä kumpaankin suuntaan.

Sitten tultiin ravilähestymisellä jumppaan. Esteet taisi olla pikkuristikoita. Laukka ei alkuun kovin ketterästi noussut vaan vähän puskin. Taidettiin laukata väärääkin laukkaa. Tämän jälkeen vielä ympyrällä olleet esteet. Ympyrän kaarelle tuli tasaiset 3 laukkaa. Muilla kahdesta neljäpuoleen. Tätä mentiin tovi. Onneksi sitten päästiin myös laukkalähestymisiin. Sitten sujui jumppakin sujuvammin. Vaikka omasta mielestäni osasin kivasti matkustella kyydissä. Edelleen oli kuulemma liikaa etukenotusta. Kertaalleen mentiin ympyrän jälkimmäisestä esteestä ohi kun käänsin ekalle liian tiukasti ja tokalle lepsusti. Lassi-parka kopsautti päänsä tolppaan.

Kun suunta vaihdettiin vasemmaksi niin ympyrät jätettiin pois. Esteet oli edelleen hyvin maltillisen korkuisia. Ekalle puomille osuttiin joka kerta aika kivasti. Lassin laukkakin oli huomattavasti parempaa kuin koulutunnilla. Nyt päästiin jopa suht tasapainossa laukasta raville. Opelta tuli kommenttia että myötää hypyissä paremmin (varsinkin okserille) ja muista myös johtaa. Jotenkin jätin johtamisen huomioimatta kokonaan. Mutta tsemppasin sitten. Kun tuli kommenttia että ota vaikka harjasta kiinni ja myötää kunnolla niin tajusin että ei se ope huvikseen semmosta sano. Mutta koska pieni ääni pääni sisällä oli päässyt ylpistymään niin en ottanut harjasta vaan rupesin ylimyötäämään. Vaan eihän se videolta kovin kummoiselta näytä. Mutta sillä sai open hiljaiseksi. Ehkä vähän turhankin sillä lopputunnista ei kommentteja enää tullut.

Esteet nousi hyvin hiljakseen ja lopulta hypättiin ehkä okseri n. kasikympin korkeudessa. Kertaalleen aiemmin pelkäsin jo sössineeni yhdessä hypyssä kun hyppäsin hevosta enemmän. Pelkäsin että siihen loppui meidän esteiden nosto. Onneksi saatiin kuitenkin uusi mahdollisuus. Hyvin ope jaksoi okseria ratsukoiden välillä säätää ylös ja alas. Tultiin siis vaan jumppaa yksitellen suoraan. Ja varmasti menossani olisi edelleen ollut paljonkin korjattavaa. Koska esteet oli aika pieniä eikä kommenttia tullut oli tunti mielestäni aika tylsä. Mutta kivasti Lassi hyppäsi. Loppuraveissa jopa vähän yritti pyöristyä.

Ongelmia:
aika yksitoikkonen tunti
ei tullut kovin paljoa palautetta
kertaalleen mentiin ohi kun käänsin huonosti

Parannusta:
hepo oli tosi tasainen
ponnistuspaikat osui aika hyvin
opin myötäämään ja johtamaan
laukka oli paljon parempi kuin koulutunnilla

Leiristä:
yleisleiri ei tuntunut kovin yleiseltä kun mentiin 2 estetuntia ja loput koulua


Videoinnista kiitos Jennille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora