sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Parempaa poniratsastusta esteratakurssin toisena päivänä


Esteratakurssin toiselle päivälle sain toivomani Ruutin. Näppärä hyppääjä, jolla en oo aiemmin loikkinut. Tälläkin oli omat ponivinkeensä. Tarhasta ei ois antanut kiinni (onneksi pieni ruohotupsu sai toisiin ajatuksiin). Karsinasta ois halunnut muille maille mutta olin ponia ovelampi ja olin sulkenut kulkutien jo etukäteen riimunnarulla. Ähäkutti!

Kelinä tänään oli puolipilvinen +15. Pistin varmuuden vuoksi pitkähihaisen mutta t-paidalla ois varmasti tarennut. Kenttä pölisi edelleen. Esteitä sinne kannettiin portin ja lainelankun linja (meille 6 laukkaa, muille 5), kaarevalle 2 pystyä (5 laukkaa, muille 4), suunnanvaihtopysty, päätyyn pysty vesimatolla, lävistäjille okserit ja tien viereen pitkälle sivulle pysty, portti ja pysty, (muille 3 laukkaa, meille 4).

Alkuverkan laukan kevyestä istunnasta tuli sanomista että lantiota eteenpäin. Tuntui aivan hullulta mutta onneksi tuomaritornin ikkunoista sai vähän peilattua ohi vilahtaessa. Tosiaan, lantio edempänä näytti paremmalta. Alkutunnista tultiin kaarevaa linjaa maapuomeina. Kummastakin suunnasta. 5 laukkaa onnistui suht kelvosti. En vaan aina huomannut jos ei osuttu puomeille oikein. Laukkaa sai ratsastaa eteen. Verkkahypyt tultiin kentän keskellä olleelle pystylle. Vasemmasta oikeaan laukkaan ensin, tokalla kierroksella kahdeksikko eli kummatkin vaihdot. Alkuun oli turhan löysä mutta toinen kierros meni paremmin. Myötäämisestä tuli sanomista, enemmän kohti korvia.

Sit tultiinkin jo radanpätkää. Alkuun sama kaari kun maapuomeilla. Meillä väliin tuli 5 askelta ja se oli kuulemma ihan ok. Ennen suunnanvaihtoestettä poni kompuroi mutta yli päästiin. Portin ja lainelankkujen linjalle tuli sopivat 6 laukkaa. Sanomista tuli että tähtää keskelle esteitä.

Seuraavalla kierroksella sama uusiksi mutta perään lisättiin okseri, kolmen esteen linja, toinen okseri ja vesi. Kun keskityin myötäämiseen paremmin niin johtaminen jäi. Ruuti päätyi ristilaukkaan ja omat yritykseni vaihtaa olivat turhan helliä. Ristilaukassa portille siis. Väli meni edelleen sujuvasti kuudella. Vääriä laukkoja kertyi tällä kierroksella enemmänkin. Kolmen esteen linjan eka väli oli vähän ahdas neljä ja toka väli venähti kolmella. En osannut päättää etukäteen ja sit kävi näin. Mutta yli mentiin. Loput meni paremmin eikä kytännyt vesimattoa yhtään (jos sitä hiekan seasta edes erotti).

Sitten esteet nostettiin noin kasikymppiin. Meille tuli vähän epätasaisempi kierros ja väärien laukkojen lisäksi Ruuti vetäisi kolmen esteen linjan vikasta oikealta ohi. Kolautin polveni ohimennessä tolppaan, auts. Yritin mennä neljällä mutta tuntui ettei vaan mahdu. Uusintalähestyminen ja yritin kolmella kummatkin välit. Nytpä poni päätti sit ite ottaa neljännet. Mutta yli mentiin. Pudotettiinpa sit vielä vika takasilla kun en malttanut suoristaa esteelle.

Hieman arvelin että hypyt ois saattaneet olla tässä. Mutta eipä olleet vaan osa vielä uusi ongelmakohtansa. Meillä se oli tuo 3 esteen linja. Nyt päätin tulla neljällä. Alku meni hyvin mutta sit jotenkin herpaannuin ja Ruuti veti vikasta taas oikealta ohi. Ei tainneet pohkeet olla kunnolla kiinni. Mutta ponnistuspaikka ois kyllä osunut. Nyt pääsi ope sanomaan että raippa toiseen käteen. Meinasipa ope mennä sinne esteen oikealle puolelle seisomaan mutta en kaivannut vielä helpotuksia. Päättäväisesti uudestaan, pidätteet läpi ja ratsastin loppuun asti. Eikä edes yrittänyt ohi. Mutta harmi että tuli tämä toinenkin ohiluikahdus.

Ruutilla oli kivempi ja helpompi hypätä kuin Aarteella. Hyvin myös opettaa olemaan tarkkana. Ehkäpä voisin tästä suunnitella seuraavaa kisakaveria kun Kora kerran muutti Muhokselle ja Karkki on toistaiseksi levossa.

Ongelmia:
kaksi ohimenoa
ainakin yksi pudotus (en suoristanut)
pitäisi myödätä paremmin harjaa pitkin eteen eikä alas

Parannusta:
helpompi ratsastaa Ruutilla kuin Aarteella


Kooste päivän hypyistä. Kuvaamisesta kiitos Elinalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora