tiistai 2. heinäkuuta 2013

Uusiksi Robinetalla


Tiistain jälkimmäisen tunnin aihe oli este tai maasto. Osa ryhmistä hyppäsi, osa meni maastoon ja keskiviikkona aamusta sit toisinpäin. Muut ryhmäläiset haaveili maastosta, mulle oli ihan sama. Esteitä sit tuli ja samanlaisena ollut heppatoiveeni (säpäkkä) toi Robinetan uusintakierrokselle. Tällä kertaa jäätiin hyppäämään lähimaneesiin eli Ypäjä-halliin (24x100 m). Hepat asuu nelostallissa. Maneesissa oli aika viileä sisäilma mutta tarkeni ratsastaa t-paidassa (ja turvaliivissä).

Perjantaipose Robinetan kanssa.


Tallissa Robinetta oli taas ennen tuntia hapan yrmy. Tämän hoitaisin sidottuna ilman ohjeistustakin. Muuten kyllä käyttäytyi asiallisesti.

Verkattiin taas itsenäisesti. Ohjeet oli hyvin samanlaisia kuin aamutunnilla: isoja ympyröitä ja loivia kaarteita. Tehtiin sen lisäksi eteenratsastuksia ja niistä sit kiinniottoja. Meni ihan ok. Itellä oli tosin vähän paineita kun edellisen tunnin palaute oli niin hyvää että jos nyt ei onnistukaan. Sitten vähän kavaletteja. Raviylitykset onnistui jokusen kerran alkuun muttei kovin mahtavasti. Sit hepo rupesi rikkomaan laukalle. Laukkaylitykset meni paremmin vaikka vähän hidasteli ennen kavaletteja.

Sitten tultiin kolmen esteen linjaa. Ensin kavaletteina. Nyt väli oli 12 metriä. Ope kysyi että montako laukkaa ois hyvä ja ehdotin kahta. Ei saanut kannatusta. Kolmella piti tulla jumppamielessä. Osattiin tämäkin aika kivasti. Jälkimmäinen väli meinasi vähän jäädä ahtaaksi mutta osasin toimia. Palaute oli positiivista. Sitten lisättiin perään yksittäisenä lainelankku. Ope sanoi että kannattaa ainakin Robille käydä näyttämässä etukäteen. Eipä se siitä juuri välittänyt. Hypätessä siihen kuitenkin kauhuissaan tökkäsi jo hyvissä ajoin. Vaikka yritin muka istua liikkeen jäljessä ja ratsastaa pohkeella ohjalle. Saattoi se etukeno sittenkin hiipiä mukaan. Eipä muuta kuin uusi yritys ja entistä tomerampaa ratsastusta. Hyvin meni yli. Ja laine oli siis hyvin minimaalisen korkuinen, ehkä 40 cm.

Tämän jälkeen tultiin rataa. 9 hyppyä. Vasemmassa laukassa sisään linjalle, lainelankku, pitkä lähestyminen okserille, lainelankku toiseen suuntaan ja kolmen linja toiseen suuntaan. Mentiin vikoina ja meinasi hiipiä odotellessa vähän rimakauhu. Isot esteet ei pelota (eikä ne isoja olleetkaan) mutta esteiden nostaminen on ajatuksena jotenkin kauhistuttava. Vielä kun nostin laukkaa niin okserista kuului rahinaa. Mutta sitä oltiinkin laskettu. Estekorkeus oli max 85 cm. Laine oli pienempi. Mutta hyvin selvittiin. Tahti oli aika tasanen, laukat kuulemma vaihtui oikein eikä epäröintiä ollut. Viimenen väli jäi vaan hitusen ahtaaksi ja saatiin vika linja heti perään sakkokierroksena. Nyt tultiin paremmin sisään ja 3 laukkaa mahtui kumpaankin väliin. Perfektionistini kommentoi että edelleen oli hitusen ahdasta.

Loppuverkoiksi tuli jo seuraava porukka sisään. Ravattiin lyhyesti ja sit käveltiin melko pitkään. Muun porukan mielestä tämäkin tunti meni vilauksessa mutta itestä ei nyt tuntunut siltä. Ratsailla oltiin taas reilu tunti, joten samaa luokkaa kuin eiliset. Nyt ei tosiaan selässä ollut mitään siirtymiä paikasta toiseen vaan maneesissa noustiin ratsaille sekä tultiin alas selästä.

Tältäkin opelta palaute oli tosi positiivista. Nyt löysin kuulemma itselleni sopivan ratsun ja että jatkossa pitäisi toivoa vain Robinettaa. Mainitsi myös sen että jos hepo ei ois näin arka niin ois luultavasti kisaheppana kun ponnua riittää.

Ongelmia:
yksi kielto

Parannusta:
meni tosi kivasti, vaaditut askelmäärät, sujuvasti
tämäkin ope kehui kovasti


Estehyppelyä tunnilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora