maanantai 15. heinäkuuta 2013

Leirin toinen tunti taivuttelua


Iltapäivätunnille ope jakoi hepat. Sain Tompan. Alkuun kuulosti vähän pahalta: musta, rauhallinen, reilu 150 cm korkea ruuna. Näytti aika paljon Aaltiksen Ruuti-ponilta. Tallissa tämäkin oli superkiltti eikä aikonutkaan pakoon vaikka ovi oli auki. Tämä sai suuhunsa olympiat, ohjat kakkosrenkaissa.

Tämän tunnin aiheena oli taivutukset. Ope selitti alkuun että hevonen ei taivu rungostaan vaan taipuessa ulkopuolen jalat astuvat pidempää, sisäpuolen jalat korkeampaa askelta. Itellä tässäkin oleellista oli pitää hyvä ulkotuki. Tomppaa sai alkuun vähän ratsastaa liikkeelle mutta ihan hyvin reagoi pohkeisiin. Ope laittoi mikrofonin päälle ja ite hätkähdin tätä aika kovasti. Hepo oli moiseen tottunut.

Tunnin kuviona oli hyvin persoonallinen vähän apilamainen kolmikaarinen kiemura kumpaankin päätyyn lyhyen sivun suuntaisesti. Ensin ratsastettiin pitkän sivun loppuun hyvä kulma, sitten taivutettiin täyskaarron alkua suoristaen kohti pitkän sivun puoliväliä. Tässä oli puomi suuntamerkkinä. Puomin jälkeen käännettiinkin toiseen suuntaan ja tehtiin iso kaarre kohti toista pitkää sivua käyden lähes maneesin keskipisteessä. Toisella puolella oli puomi symmetrisesti, sen viereen suoristettiin kohti lyhyen sivun keskipistettä ja käännettiin lopuksi vielä vastakaarto päätyen seuraavan pitkän sivun alkuun.

Harjotusravissa mentiin tätä. Välillä meni hirmu pitkä aika etten saanut yhtään kommenttia. Tulkkasin että meni ihan hyvin. Lopulta tuli sanomista että aseta paremmin oikealle ja pidä suorillakin ulko-ohjan tuki. Hepo pyöristyi ja rupesi liikkumaan ihan mukavasti. Oli aika automaattiasetuksilla ja taipui kulmiin ihan itekseen. Välillä tosin veti päätä turhan paljon vasemmalle. Vasemmassa kierroksessa suorilla urilla oli helpompi asettaa ulos ja pitää vasemmalta tuki. Tehtävällä oikealle asettaminen oli alkuun hankalampaa mutta kun se rupesi toimimaan niin vasemmasta tuli hankalampi.

Loppuun otettiin vielä ympyröillä laukkaa. Eka nosto ei onnistunut, hepo valahti ulos, hyytyi ja rupesi kakkimaan. Vähän raippaa ja liikkeelle. Seuraava nosto onnistui hyvin ja polki kunnolla. Tulipa muun liikenteen takia vielä kolmaskin nosto. Laukka rullasi hyvin ja hetken päästä opin pitämään ulkotuen laukassakin. Sain myös ratsastaa vähän eteen kun kaveri oli reippaampi. Alassiirtymät oli paljon parempia kuin Kamilla.

Loppuraveissa yritin ratsastaa vähän eteen. Mutta menikin kiireiseksi. Tässä vaiheessa hepo liikkui jo kivan tasasesti edestä. Hetki ravia ja loppukäynnit. Loppupalautteet opelta oli sangen kivoja tällä kertaa. Ja olinkin mielissäni että nyt päästiin jo höykytyksen makuun ja tunti oli huomattavasti aamuista rankempi. Tomppa jatkoi vielä seuraavalle.

Ongelmia:
alkutunnista jäin sisäohjaan kiinni
en aina huomannut kun ulkolapa pullahteli

Parannusta:
meni sangen kivasti


Pätkiä alkutunnin menosta Tompan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora