keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Asetuksia ja taivutuksia Tihtalla


Maastoesteiden jälkeen luuhasin tallilla ja parturoin Assin ja Karkin harjat ratsumittaan. Elliä suunnittelin mutta se meni tunnille. Kävin kuvaamassa Annen estetuntia ja hinguin tietysti itekin taas ratsaille. Eihän se yksi tunti päivässä enää mihinkään riitä. Huomasin listasta että kasin koulutunnille oli vain 3 tulijaa, joten tuppauduin mukaan. Hepan sain valita muutaman joukosta ja nappasin sieltä Tihtan. Sillä kun olen mennyt vaihtoehdoista vähiten (vain kerran aiemmin). Myrskyä en kuulemma saa. Enkä ois kyllä halunnutkaan. Tämä oli Tihtalle jo kolmas tunti putkeen.

Selkä notkolla ja kantapäät nousee.
Etsi kuvasta kuudes jalka.

Alkuverkoissa huomasin jo, kuinka kivan tolkku heppa Tihta on. Mutta tykkäsinhän siitä edellisenkin kerran perusteella. Meni minne pyysin. Ja liikkui omalla moottorilla eteen kuitenkin vyörymättä. Alkuun mentiin aika pitkät laukkapätkät. Tihta toimi kivasti ja opekin kehui meidän menoa.

Tyypilliseen tapaan vasen hartia on alempana.
Kantapäätkin voisi olla taas paremmin alhaalla.

Tämän päivän tehtävänä mentiin asetuksia ja taivutuksia. Pääpiirteissään pitkillä sivuilla asetus ulos, pääty-ympyröillä sitten taivutettiin ulos. Aluksi tunsin hytkyväni harjotusravissa pahasti mutta onneksi joko opin rentoutumaan ja pompin vähemmän tai sit ei vaan enää tuntunut niin pahalta. Tehtävät ravissa ja laukassa. Toiseen suuntaan saatiin alottaa muistaakseni käynnissä. Tihta ei jyrännyt eikä vyörynyt. Muoto oli vähän avoin mutta ope kehui edelleen meidän menoa. Laukkapätkät oli tehtävälläkin aika pitkät.

Hienosti nousee Tihtalla jalka.

Loppuverkassa Tihta rupes vihdoin pyöristymään niskastaankin vähän paremmin. Mutta tolkku elukka. Pientä miinusta siitä kun talutin kentältä talliin eikä ois yhtään malttanut seurata missä menen. Pysähdyin, heppa valui eteenpäin. Pysäytin hevosen, pistin peruuttamaan. Jos sattuikin joskus pysähtymään omalle alueelleen niin kehuin. Mutta tästä ei tullut hyvää. Loppui aika ja kärsivällisyys. Tallissa uskaltauduin harjaamaan ja pesemään Tihtan selän sen syödessä irti. Eikä ollut liiskaamassa mua seinään vaan oli nätisti.

Vähän rennompaa menoa.



Lopuksi Tihta laski päätään jo kunnolla.
Ongelmia:
harjotusravissa oli aika hytkyvä olo
video kavaltaa nousevat kantapäät
taluttaessa ei malttanut kuunnella

Parannusta:
ohjautui tosi kivasti
laukkasi kivan kasassa
loppuverkassa pyöristyi
oli tallissa kiltisti tunnin jälkeen


Anne tuli oman tuntinsa jälkeen kuvaamaan meidän menoa. Valokuvatkin otti Anne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora