tiistai 23. heinäkuuta 2013

Avoja Remulla


Tänäänkin tuli tallilta eioota kun kyselin aletuntia. Kolmas päivä putkeen. Mutta onneksi myöhemmin tuli viesti että tuli yksi sairaspoissaolo. Tahtoisinko tulla Remulla. Ja toki tahdoin. Lämpömittari näytti takatalven jälkeen ihanasti +24. Tunnilla meitä oli 6, pienryhmätunnin maksimimäärä.

Karsinassa Remu oli kiltisti. Mitä nyt etukavioitaan ei kovin innokkaasti nostanut. Päätin jättää kannukset pois ja rupesin katumaan sitä kentällä lähes samantien. Toki hepo kulki ilmankin eikä reippaudessa ollut vikaa. Pohkeilla piti vain saada pää ratsastettua ylös ja tämä oli erittäin työlästä. Alkuun hepo liikkui pitkänä ja raskaana kaikki 3 askellajia. Minä meinasin etukenottaa Remun mukana. Ekan kierroksen laukassa pudotteli raville omia aikojaan. Jälkimmäiseen (oikea?) kierros sain vähän piiskausta ratsastaa Remu lyhyemmäksi. Pieniä hetkiä onnistuinkin. Mutta tämän jälkeen hepo rupesi toimimaan käynnissä ja ravissa paremmin.

Alotettiin tunti kerrankin hyvissä ajoin ja tuntui että aikaa oli kivasti. Alkuverkkojen jälkeen käveltiin hetki ja sitten alotettiin tehtävä eli avot. Ensin oikea kierros ja käynnissä. Meni ihan ok. Jokunen pitkä sivu käynnissä, sitten ravissa. Pientä hienosäätöä oli eikä koko pitkä sivu pysynyt ihan samanlaisena. Muualla kevensin, tehtävällä istuin alas. Ope käski pitää käden eläväisenä etten jäisi vetämään. Tätä yritinkin. Eikä hepo onneksi pahasti painanut kädelle. Tulipa kyynärkulmistakin ainakin kerran kommenttia.

Toinen suunta (vasen) oli hitusen haastavampi. Osin sen takia että nyt tehtiin avot reilusti uran sisäpuolelle. Meille tämä aiheutti huojuntaa. Välillä hepo suoristui liikaa, välillä karkasi reitiltä. Taas pari kertaa käynnissä, sitten ravissa. Ravissa meni alkuun turhan loivasti (eli vaan suoraan) ja sen tunsin aika huonosti. Reitiltä karkaamisen kyllä huomasin. Piti pitää hepo vielä paremmin pohkeiden välissä. Taas tuli sanomista nousevasta kantapäästä. Hepoa piti myös taivuttaa paremmin.

Loppuverkassa Remu meni pitkänä ja matalana. Etupainoisuus ei varmaan ollut sitä mitä haettiin mutta eipä ope kommentoinut. Sekä ihan alkuun että loppuun hepo yski ravissa. Kenttä pölysi jonkun verran muttei häiritsevän pahasti. Veikkaan että koulutunnit Rusinan kanssa on auttaneet ratsastamaan tämäntyyppisiä hevosia. Tunnin päätteeksi totesin että Touhoon, Aksuun ja Töpöön en ois ainakaan halunnut vaihtaa. Mutta Eros ja Niilo ois saattaneet houkuttaakin testaamattomuutensa takia. Niilon kuriinlaittoa ei lasketa. Remu oli sangen kiva.

Ongelmia:
kädet tuli vähän kipeiksi eli hepo oli sittenkin edestä raskas
en huomannut kun avo loiveni liikaa

Parannusta:
avot meni suht ok
käynnissä keveni edestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora