keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Volttailua


Keskiviikon iltapäivätunnille sain Tompan. Hepo meni aamulla kaksi estetuntia, joten nyt iltapäivällä vaan yhden. Karsinassa oli omaan tapaansa hyvin rauhallinen. Tämänkin tunnin piti aamuope.

Nyt ekaa kertaa koulutunnilla tehtiin täsmälleen samaa tehtävää kuin toinen ryhmä. Maneesiin oli laitettu 6 puomia rajaamaan volttien tekemistä. Alotettiin hyvin pian volteilla käynnissä. En jaksanut hinkuttaa ratsun muodon kanssa mutta Tomppa kulki suht nätisti. Aavistuksen sai pyytää hetkittäin lisää ytyä menoon. Vähän epäselväksi jäi kun ope kaipasi meiltä etuosan tarkempaa kääntöä kun kulki kuulemma etuset eri reittiä kuin takaset. Ulko-ohjasta paremmin kiinni ja välillä tuli hyviä askelia. Mutta en ihan hahmottanut ongelmaa enkä korjausta kun aiheet vaihteli niin nopeasti.

Ensin hetki käynnissä, sitten harjotusravissa. Myöhemmin laukassa. Laukat nostettiin oikeaan kierrokseen. Ravissa kuulin että oikea hartia on liian ylhäällä. Alkutunnista meni hermo jalustimiin kun vasen ei pysynyt millään jalassa. Pari kierrosta vetelin ilman jalustimia ja annoin niiden roikkua vieressä. Ei mainittavaa parannusta. Tämäkin ope puhui koko ajan ja sateli lähinnä korjauksia. Kaipaisin enemmän positiivista palautetta. Ja se, että korjausehdotuksia tuli jatkuvalla syötöllä sai minutkin jännittyneeksi kun en osannut arvata että mikä niistä koskee itseäni. Ohjia piti lyhentää monesti enkä ollut oikein motivoitunut siihen.

Laukkatehtävä alkoi vähän hapuillen. Taas tuli sanomista että höllennä sisäohjasta. En tunnusta että olisin ollut sisäohjassa kiinni. Ope ehdotti että taputtaisin välillä sisältä. Mielestäni ei mennyt ihan niin loistavasti enkä oikein keksinyt että koska olisin taputtanut. Kun samasta asiasta tuli ties kuinka monennen kerran sanomista niin nakkasin sisäkäden suoraksi eteen ja annoin sisäohjan lerpattaa kunnolla. Tämä kelpasi opelle vielä huonommin ja kommentti oli että tämä oli aika tarpeetonta eikä hyödyttänyt mitään. Minun mielestäni se esitti opelle että osaan myös löysätä sisältä. Laukkavoltit ei pyörineet ihan täydellisesti mutta hepo pysyi kuitenkin laukassa.

Loppuun pyöriteltiin ravissa vielä hetki harjotusravia. Sitten kevennettiin ekaa kertaa tälle tunnille. Sen jälkeen harjotusravista ennen käyntisiirtymää vähän kiihdytteli. Tunti meni suht kivasti mutta silti päällimmäiseksi jäi keljutus. Tarttisin tunnilla sitä positiivistakin palautetta. 35 korjausehdotusta on varmasti aiheesta ja paikallaan mutta voisi siitä keksiä jotain kivaakin ennen niitä loppukommenttejakin.  Tykkään enemmän semmosesta hyvän mielen ratsastuksesta että olisi niistä omista hyvistä yrityksistä edes iloinen mieli. Eikä näin että vaikka meni sangen hyvin niin ne muutamat huonosti menneet asiat kaihertavat enemmän kuin positiiviset lohduttavat.

Ongelmia:
olin kuulemma sisäohjassa kiinni
kantapäät nousi ja vasen jalustin putoili
ohjat oli liian pitkät
en saanut tarpeeksi positiivista palautetta vaan taas rupesi keljuttamaan

Parannusta:
hepo liikkui pääosin kivasti ite
pyöristyi aika automaatilla ilman että keskityin asiaan
laukat nousi

Tiina videoi mutta editointi on tekemättä. Videoita ehkä joskus tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora