tiistai 16. heinäkuuta 2013

Avotaivutuksia ja laukkatyöskentelyä


Tiistaina Sampalle oli jo 3 tuntia luvassa, joten ehkä myös siksi sain iltapäivätunnille Kamin. Ei haitannut. Hepo oli jo edellisellä tunnilla, joten pääsin suoraan lämmitellyn hepan kyytiin. Kami näytti edellisellä tunnilla niin kivalta, että tuli itelle paineita. Meidän tunnilla oli 7 ratsukkoa, ratsukot väheni loppua kohti ja laukkatehtävällä pyöri enää 5 hevosta.

Alotettiin tunti taas vasemmassa kierroksessa. Kivan pitkä käyntipätkä alkuun. Voltteja ja avoja pitkille sivuille. Käyntiavot oli ihan ok. Hepo oli edelleen aavistuksen raskas edestä mutta ei kiirehtinyt. Sitten vaihdettiin suuntaa ja tehtiin avoja ravissa. Olin vähän yllättynyt että päästiin tekemään ravissakin. Avot meni open mielestä hyvin, omasta mielestäni ois voineet mennä paremminkin. Ei ihan tasaista ja hitusen kiinni sisäohjassa. Piti yrittää saada hepan häntää alemmas. Hetkittäin sain vähän kokoamaan paremmin. Oli edelleen hitusen turhan raskas mielestäni edestä. Ravissa tuntui oikeassa kierroksessa ympyrällä puskevan vähän sisään.

Loppuun otettiin oikeaa laukkaa. Noston sai tehdä suoralla tai ympyrällä. Nosti suht ok ja laukkasi kivasti. Välillä tuntui nyökkäävän turhankin matalaksi mutta ainakin keveni samalla edestä. Laukassakin vasen jalustin putoili. Opelta tuli sanomista oikeastaan vaan oikeasta hartiasta ja ylävartalon kierrosta. Käski kurkkia muita ratsastajia enkä alkuun tajunnut yhtään mitä sillä haettiin. Vissiin sitä kun yleensä on käsketty katsoa hevosen häntää. Mulla pää pyöri ja nauratti että mitä häh.

Liikennesäännöt toimi aiempaa paremmin. Nyt sai ratsastaa aika omaan tahtiin eikä keskittyä väistelemään muita. Kivempi tunti Kamilla kuin eilisaamuinen. Pohdin miksen edelleenkään ole kovin ihastunut Kamiin. Se ei ole makuuni tarpeeksi kipakka. Pikemminkin vähän turhan tasainen ja luonteeton.

Tunnin jälkeen hepo oli hikinen (suurimmaksi osaksi varmaan ekan tunnin laukkapätkästä), joten pyyhin sen vielä sienellä.

Ongelmia:
oikea hartia eli vähän omiaan
vasen jalustin putoili lopputunnista ravissa ja laukassa
pidätteet ois voineet mennä paremminkin läpi

Parannusta:
kevyempi edestä kuin eilen
aika perustasaisesti ja siististi
ei keljuttanut kertaakaan koko tunnin aikana
ei kiiruhtanut

Tunnista on videoita mutta editointimotivaatio on hukassa. Ehkä lisään myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora