tiistai 9. heinäkuuta 2013

Koulukisatreeni kaapatulla tunnilla


Tiistai-illaksi löytyi vapaa paikka koulutunnilta Helin luota. Pääsin siis sittenkin treenaamaan Aapolla yhden tunnin alle ennen kisoja. Aapokin oli aikamoinen mutapaakku. Meinasi tulla vähän kiire mutta olin kuitenkin 2 vaille tasan maneesissa. Ratsukoita meidän tunnilla oli 3.

Kivasti tunnin aiheeksi valikoitui kouluratatreenaus ja muutkin houkuteltiin helppo C:2:n pariin. Ohjelma kerrattiin pari kertaa, joten osasin sen lopulta. Alkuverkassa Aapo liikkui mielestäni suht kivasti. Ope kaipasi taas monenmoisia viilauksia. Jalat alas oli yksi. Vinkkasi myös että Aapon kanssa kouluradalla ongelmat on kulmiin ratsastus; varsinkin laukassa, laukkalävistäjien jälkeinen ravi, takaosan poikitus sisään ja peruutukset. Näitä sit treenailtiin alkuverkassa. Peruuttihan se mutta meni vähän vinoon, turpa nousi ja askel oli vähän laahaava. Mutta keskiravit Aaposta kyllä irtoaa.

Ravissa meidän meno oli turhan kiireistä ja päädyttiin open eteen pääty-ympyrälle. Harjoitusravia siinä. Ope kommentoi että joidenkin kanssa Aapo hidastelee mutta mun kanssani se on aina pikemminkin turhan reipas. Nytkin saatiin tovi pyöriä siinä että ravin sai rauhalliseksi. Sain myös käskyjä hengittää. Vaikka en huomannutkaan pidätteleväni. Mutta rauhottuihan se meno lopulta, meinasi mennä jopa löysäksi. Siitä sitten yritettiin saada askelta venymään ilman että tahti kiihtyy. Hankalaa kun pieni ääni päässä huutaa että lujempaa. Naureskelin että voisin mennä kouluradan A.2.0. Lähimmät vaihtoehdot ois he A:2 tai A:0, huonoja semmosia.

Sitten vähän hengähdettiin ja mut laitettiin ekana tulemaan rata. Jätin raipan pois ja halusin tehdä jokusen siirtymän alle. Ope laittoi mut volttaamaan. Itseäni häiritsi että siirtymät alaspäin tuli enempi vetämällä kuin istunnalla. Mutta ei hepo halunnut kuunnella istuntaa. Alkutervehdys tuli vähän vinoon kun tuijottelin muka lamppulinjoja. Eivät ole kohdalla. Keskiympyränkin kanssa mokailin kun tein sen seuraavien kirjainten väliin asti. En tajua mikä ajatusbugi iski. 4 metriä kirjainten välistä on kääntöpiste. Jotenkin ajattelin että muuten ei tule pyöreä. Ratsastettiin leveyssuunnassa koko maneesia. Kuulemma n. 22 metriä leveä eli kouluaitoja ei mahdu kiertämään ulkopuolelta. Kisat on kuitenkin kentällä.

Pientä viilaamista oli ja hirmu hassua oli ratsastaa rataa kun ope ohjeisti samalla. Puolipidätteitä ravissa. Valahti silti lopussa pitkäksi. Askeleenpidennykset lähti vähän vaisusti mutta sit tajusin ratsastaa. Peruutus ei ollut laadukas mutta peruutti ilman kohtuutonta vetämistä ja meni suoraan. Keskikäyntiin ohje oli että älä tee mitään äläkä puske käyntiä, venyy ihan itsestään. Ohjeita kuunnellessa meinasin unohtaa lävistäjän. Laukat nousi ok, kulmiin voisi mennä vielä paremmin. Yritin pitää takaosankin uralla eikä hirmu pahasti karannut. Laukkojen välinen ravi oli kamalahko kuten ope arveli. Kamalahko siis oma tulkinta. Oikea laukka nasahti kohdilleen, pyöri kivasti ja rennosti valumatta pitkäksi. Eikä kiihtynyt lävistäjälläkään. Vielä yksi askel lisää laukkaa ennen uraa olisi pop. Loppukääntelyt meinasi mennä pitkiksi mutta vain lähes. Lisää tarkkuutta vielä ja ravi vähän paremmaksi. Ope arvioi laukkaosuuden raviohjelmaa vahvemmaksi.

Saatiin siis läksyksi mennä paljon harjotusravia ja peruutuksia toisessa päässä kun kaksi muuta ratsastivat radan. Harjotusravi sujui peruskelvosti. Muoto oli hetkittäin vähän avoin mutta ei se C:ssä haittaa. Enempi häiritsi se kun hetkittäin tuli tosi kivaa ravia ja seuraavassa hetkessä muoto venähti ja vauhti kiihtyi. Enkä tajunnut että mitä tein väärin tai jätin tekemättä. Ja edelleen hepo voisi olla ravissa vähän tasaisemmin kevyt edestä. Eli pohkeita.

Tunti hujahti supernopsaa. Oli vähän syyllinen olo kun tuppauduin toisten koulutunnille ja siellä tanssittiin mun toiveideni mukaan. Ope käski unohtaa moiset höpötykset. Loppukäynnit käveltiin tarhojen ympäri. Sitten hepolle mini-iltapala vihreää pihalla ja iltahoidot. Ylihuomenna sitten kisat. Aapo menee kolme rataa ja olen kuskeista keskimmäinen. Kaksi C:tä ja yhden B:n.

Ongelmia:
asettuu huonosti vasemmalle
takaosa saattaa liirata sisään
tahti ei pysy tasaisena

Parannusta:
suht tasaista kaikesta huolimatta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora