keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kolmannella kerralla lämpenemistä Touhoon - vastalaukkoja


Mahduin tänäänkin aletunnille. Nyt tosin olin kytiksellä puhelimen kanssa heti kellon ollessa 13. Olin vihdoin tehokas ja menin tallille pyörällä. Listassa luki Touho enkä ollut kovin mielissäni. Onneksi meitä oli vaan 5. Karsinassa hepo oli tosi symppis.

Tällä kertaa Touho ei tuntunut ratsailla niin kovin kapealta kuin yleensä. Tänään taisin ratsastaa vähän tehokkaammin. Alkuverkoissa ope ohjeisti että pidempää raviaskelta ja asetus varsinkin oikealle läpi. Ja mieluusti nyt eikä kolmen ympyrän jälkeen. Yritin sitten vähän rohkeammin. Ravi meni aika tasasesti ja pienen alkutotuttelun jälkeen hepo kääntyikin ihan hyvin. Ei ollut aiemmilta kerroilta tuttua vauhdin heijaamista.

Laukat meni tolkusti. Vasemmassa kierroksessa meni hetki ennen kun saatiin nättejä ympyröitä. Päivän tehtävänä oli vastalaukat niin alkuverkan laukoissa asetettiin pitkillä sivuilla ulos. Siitä saatiin opelta kehuja. Toinen kierros oli vähän huonompi. Ja välillä nousi väärä laukka. Nyt olin kuitenkin tarkkana muistuttamassa kun vauhti hiipui että pysytäänpä laukassa.

Väliin kuunneltiin opastukset vastalaukasta, sitten mentiin tekemään. Ensin vasen laukka. Pitkän sivun loppuun täyskaarto, paluu uralle ja iso puoliympyrä vastalaukassa. Ekalla kerralla pysyi vastalaukassa mutta täyskaarron jälkeen ei käyty uralla ja puoliympyrä levähti kammotukseksi kun en saanut Touhoa kääntymään. Taputukset kuitenkin hienosta vastalaukasta. Kaksi vai 3 seuraavaa yritystä lopahti siihen kun hepo vaihtoi laukan edestä. Ope kommentoi että oli liian pitkänä. Sitten terästäydyin ja saatiin vielä aika hieno suoritus loppuun. Tie ois edelleen voinut olla hitusen parempi mutta muuten hieno.

Toiseen suuntaan loppui aika eikä ehditty ottaa kuin kerran. Alku meni hyvin mutta ympyrää päästiin vaan neljännes kun vaihtoi edestä. Oma keskittyminen taisi herpaantua kun edessä oli väistettäviä. Sain lopuksi ottaa toiveesta vielä yhden vastalaukannoston suoralle (uran sisäpuolelle kun muut meni eri kierroksessa). Hyvin nousi oikea laukka. Sitten nopeahkot loppuravit. Touho liikkui eteen, kääntyi ja taipui volteille. Nyt vasta rupean pikkuhiljaa tykästymään siihen. Oon tainnut ratsastaa sitä liian hellästi.

Ongelmia:
vastalaukat ei aina pysyneet
välillä nosti väärän laukan

Parannusta:
ohjautui paremmin kuin aikaisemmin
sain pidettyä tuntuman
parhaimmillaan teki hienot vastalaukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora