maanantai 15. heinäkuuta 2013

Sennuleirin aloitus kouluviilauksella


Heppahulluus jatkuu ja nyt luvassa on tämän kesän toinen heppaleiri. Sennuleiri Ylirannalla. Poppoomme saapui vasta nyt aamulla. Hepat oli jaettu jo valmiiksi, samoin ryhmät. Meidät oli laitettu ekaan ryhmään ja ryhmäjako oli sen perusteella että ei olla oltu Ullan opissa aiemmin. Meidän porukassa oli kivasti vain 4. Hepakseni sain Kamin, ruunikonkirjava pv-tamma, korkeutta hitusen päälle 160 cm. Kuulemma säpäkkä.

Hepat haettiin aamulla laitumelta. Pääsin jo siinä vaiheessa ratsaille. Ilman satulaa ja riimulla. Nätisti Kami käveli tallille. Ja superkiltisti oli hoitaessa ja varustaessa. Pelhamit suuhun, talvisin on kuulemma reippaampi.

Mentiin maneesissa, tunti alkoi kympiltä. Alkuun aika pitkään käynnissä. Uran sisäpuolella suoraan ja huolelliset kulmat. Sain aika pitkään olla omissa oloissani ilman kommentteja. Mutta kun niitä sit rupesi tulemaan niin tulikin kunnon liuta. Alkuun tuntui jo aika huonolta kuskilta. Sisältä ei saa jäädä kiinni, vatsalihakset käyttöön pidätteissä ym.

Sitten ruvettiin ratsastamaan pääty-ympyrät. En ihan hahmottanut oikeita reittejä ja siitä tuli sanomista että tulen liian aikaisin takas uralle. Ravi meni ihan ok. Helpointa oli mennä suoraan. Askeleet oli kivan tasaiset, joten harjotusravissakin oli helppo olla. Enempi reipas kuin laiska. Puolipidätteiden kanssa sai keskittyä. Ympyröillä oli hankaluuksia asettaa sisään.

Ensin mentiin pitkään oikeassa kierroksessa, sitten vasemmassa. Ei kovin monesti vaihdettu tunnin aikana suuntaa. Harjotusravista tehtiin pysähdyksiä. Alkuun oli vähän etupainosta mutta parani. Täydellistä ei tullut eikä aina malttanut seistä.

Loppuun otettiin muutamat laukannostot. Päästiin yrittämään kahdesti. Ekalla kerralla meinas nousta väärä mutta päädyttiin kuitenkin vasempaan. Saatiin laukattua noin puolisen kierrosta. Jälkimmäinen laukka nousi paremmin. Alaspäin siirtymät ei olleet kovin kehuttavia. Ois pitänyt valmistella paremmin mutta loppui tila ja aika kesken.

Sitten tunti jo loppuikin. Saatiin kaikki loppupalautteet. Nyt kommentit tuntuivat positiivisemmilta kuin tunnin aikana. Ei ollut kovin rankkaa mutta tarkkaa oli senkin edestä.

Ongelmia:
kumpaankin kierrokseen oli hankala asettaa sisään
pohkeiden käyttöni vois olla tehokkaampaa
vasen hartia meinas olla alempana

Parannusta:
pyöristyi hetkittäin, helpommin ravissa kuin käynnissä


Pätkiä koulutunnilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora