torstai 1. huhtikuuta 2021

Nellan pikaliikutus ja satuloiden sovitusta

 Torstaina oli vihdoin ensimmäinen päivä kun yp-heppani Nellan hoito ja liikutus oli omalla vastuullani. Onneksi sain satuloiden sovituksen sovittua heti tälle päivälle. Sekä onneksi sain vielä mennä tallikaverin lainakoulusatulalla pohjille, jotta sain Nellaa vähän liikutettua. Samalla satulalla siis, jolla Nella on viime ajat muutenkin liikkunut.

Tämän päivän ratsastus jäi taas vähän lyhyeksi kun rehujen ja varusteiden kanssa oli säätämistä. Kannoin testattavat satulatkin etukäteen maneesiin. Siinä niitä nostaessani jotenkin nitkautin selkäni. Se vihoitteli illallakin muttei onneksi haitannut ratsastusta.

Kolmen jälkeen kuitenkin mentiin Nellan kanssa maneesiin. Hetki saatiin olla keskenämme, sitten tuli poni seuraksi. Nella tohotti taas menemään eikä meno ollut juuri aiempaa ihanampaa. Jäi herkästi kiinni vasempaan ohjaan eikä oikein taipunut. Paitsi käynnissä sentään vähäsen. Siinä painui sitten herkästi liian matalaksi.

Ravissa ja laukassa oli lähinnä tohotusta. Kuunteli kyllä pidätteet mutta heti perään lähti taas kiihdyttelemään. Ei tehty mitään erikoista. Ympyröitä ja suoraa uraa. Joitakin siirtymiä.

Ohjat tuntumalla käynnistä Nella kiihdytteli itsekseen raville. Yhden ohjan pysäytys ei tainnut olla tuttu, sillä pää mutkallakin hölkkäsi miniympyrällä tovin ravia ennen kuin malttoi hidastaa. Jokusen kerran jarrutin myös seiniin. Yllättäen ei siis ollut kovin taitava olo selässä. Kun yritin tehdä hidastukset istunnalla (ja ohjalla) niin tuntui että piti ottaa aika kovasti. Ei kiva.

Ehdin mennä askellajit molempiin suuntiin läpi ja etsiä sen jälkeen rauhallista ravia kun satulansovittaja saapui.

Aikaa oli sen verran niukasti, joten vaihdettiin testipenkki 1 ja sitten toinen selkään. Nämä siis Nellan omat ja mukana tulleet satulat. Tosin käytössä ei kumpikaan ollut ollut hetkeen. Talutin tarkastelijan ohi ja tunnusteli miten satula istuu. Yleissatulassa kävin istumassa ja käveltiin pieni lenkki. Ei minun mielestäni yhtään niin paha istua kuin mitä kaikki sanovat. Koulusatulassa istuminen piti hoitaa tallin pihalla kun aika loppui. Pelkäsin onneksi suotta eikä tämä koulusatula ollut itselleni hankala istua. Nellakin tuntui tämän kanssa kapoisemmalta kuin hienolla lainapenkillä.

Saatiin onneksi vielä tallikaverilta Mattesin karvaromaania lainaan. Tuomio oli että kummatkin satulat ovat käyttökelpoisia edestä kohottavan romaanin kanssa. Koulusatula pitää topata ja sen jälkeen se on ihan hyvä. Yleissatulalla pääsemme alkuun mutta jos meinaan ruveta hyppyhommiin niin on hommattava estesatula. Yleissatula kuulemma kipeyttää Nellan pidemmän päälle.

En tehnyt Nellan kanssa enempää vaan tämä jäi aika kevyeksi päiväksi. Sovittiin vielä omistajan kanssa hommat kuntoon ja laitettiin nimet papereihin. Nyt se on sitten virallista ja Nella minulla ylläpidossa.

Hoidin Nellan pois ja humma pääsi vielä hetkeksi takaisin pihalle. Ensin tosin lisäsin puuttuvan hokin ja kiristin muutkin. Nyt on omat työkalut moiseen! Takakenkien naulat olivat huomiota herättävästi koholla.

Selvisi vielä liuta puuttuvia tavaroita. Mm. jalustinkumit ja satulavyö koulusatulaan. Onneksi omistaja lupasi tutkia jemmojaan. Minä yritän haalia karvaromaanin.

Tein Nellan ruoat ja aika paljon pikkupuuhastelua jäi vielä tekemättä. Varusteita voisi putsata. Järjestelin vähän kaappia ja vein harjakassin kotiin ehostettavaksi. Nelisen tuntia meni tallireissussa.

Ongelmia:
ratsastaessa yhä toho päällä
unohdin kerätä kasamme maneesista

Parannusta:
kiltti hoitaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora