tiistai 6. huhtikuuta 2021

Ensimmäinen koulutreeni ihan perusasioiden parissa

 Tiistaina oli ensimmäinen oikea treenipäivä Nellan kanssa. Eilen Nella sai lepopäivän ja kävin taluttelemassa maneesissa. Tosin piti kokeilla myös miten kampeudun kyytiin itsekseni ilman satulaa ja osan kävelyistä istuin kyydissä.

Tiistainakin satoi räntää. Menin silti innokkaasti pyörällä tallille. Nellan sadeloimikin oli vielä sisältä kuiva. Mittasin vielä rutiinisti lämmön: 37,5°C. Luulin olevani pahasti myöhässä mutta ehdin kuitenkin ajoissa.

Maneesissa kiersin taas ensin taluttaen ympäri ja katsoin onko siivottavaa. Ei ollut, joten ratsaille. Ope tulikin lähes heti.

Käveltiin hetki pitkin ohjin ja juteltiin open kanssa. Hommiin lähdettiin ympyrälle. Ensin käynnissä.

Taas ihan perushommien parissa. Pidätteitä ulkoa, sisäohjalla asetus. Lyhennä ohjia. Istu ryhdikkäänä. Oikea käteni leijaili omille teilleen ja vasen teki turhan isoa liikettä. Oikeassa ohjassa ei aina tuntunut hevosta toisessa päässä. Nella oli vähän kiireinen mutta täsmäavuilla löytyi malttiakin. Kevyessä ravissa sama juttu. Muista kääntää. Itse menin välillä sekaisin mistä ohjasta piti tehdä mitäkin. Sekä open tuijotellessa puhelintaan omakin keskittyminen herpaantui. Välillä ehdittiin hiihdellä itseksemme useampi ympyrällinen.

Loppuun sain onneksi kaipaamani huomion. Ravia istuttiin myös alas ja Nella vähän häiriintyi siitä. Itse huomasin taas että jäi venyttelemättä ennen tuntia. Tehtiin vielä laukka molempiin suuntiin. Ympyrällä laukatkin. Muista asettaa myös laukassa. Vähän kiireistä pätkittäin eikä nostot tulleen ylös vaan eteen. Jälkimmäinen suunta oli parempi. Yllättäen vasen laukka, joka on yleensä Nellalle hankalampi.

Lopuksi pyöriteltiin ravissa taas kolmikaarisia. Loppua kohti tasaisempaa ja väliin tuli hyviäkin pätkiä. Kokonaisuutena oli lauantaita kiireisempi ja välillä hiihteli menemään. Jalkani toimivat vähän arasti ja aneemisesti.

Hommat piti lopettaa kun tuntilaiset tulivat paikalle. Käveltiin hetki ja talutin loppukäynnit vielä pihalla. Lopulta päädyin kävelemään pikkulenkin tietä pitkin ympäri. Nella oli myös taluttaen ihanan tolkku ja asiallinen.

Ongelmia:
yhä vähän kiireistä
kiireisempää kuin lauantaina
alkutunnista olisin kaivannut enemmän huomiota opelta

Parannusta:
hyviä pätkiä
suht tasaista
ei nykinyt ohjia eikä ollut kovin raskas edestä
priimaa käytöstä myös taluttaen loppulenkillä

Pari pätkää menostamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora