tiistai 13. huhtikuuta 2021

Senja 100 - puomeilla vaihtoja ja suoraan

 Tiistaina oli puomitunti ja sain taas Senjan. Jos laskuni pitävät paikkansa niin tämä oli sadas kertani Senjalla. Humma oli edellisellä tunnilla valmiina ja siinäkin ylittelivät puomeja. Koulusatula enkä jaksanut vaihtaa. Jalkkareita lyhensin 8 reikää. Tunnilla en edes huomannut ettei ollut estepenkkiä.

Edellisellä kuskilla en nähnyt kieltä, meillä se taas pilkotti alkuverkan ja myöhemminkin. Senja oli kivan vähän vyöryvä ja yllättävän taipuisa sekä kevyellä tuntumalla. Tosin alkuraveissa vasempaan kierrokseen kulmissa ja kaarteissa oli huono. Pidemmällä ohjalla liikkui normaalisti. Oikeaan kierrokseen tai suorilla ei huomannut mitään. Ope kommentoi että ei onnu, jatketaan.

Ihmettelin ravia alkuverkassa niin paljon että laukat jäivät aika vähiin.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin 3 + 3 puomia loivalla kiemuralla ravissa. Nyt en huomannut enää epätahtisuutta. Senja oli kivan keveä ja rauhallinen. Muutaman kierroksen jälkeen rupesi taipumaankin ihan hyvin. Askelia en oikein tajunnut vaikka yritin miettiä niitäkin. Ensin vasen, sitten oikea kierros.

Ope taisi pohtia jatkoa lennosta. Päädyttiin tekemään sama puomitehtävä laukassa ja puomeilla piti vaihtaa laukat. Nyt tuli hyvät etukäteisselitykset ja ohjeet. Olisin silti kaivannut tehtävälläkin vielä tarkemmin kommentteja siitä että mikä falskaa ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ensin oikea kierros. Ensimmäinen vaihto vasempaan oli helpompi. Oikealle tuli vähän myöhässä. Toiselle sivulle tein välillä omat treenivaihdot matkan varrella. Ympyrällä Senja laukkasi ihanan rauhassa ja kevyenä. Teki mieli hihkua että katsokaa!

Oikealle vaihtoa ei ehkä saatu osumaan puomien päälle, en ole ihan varma.

Toiseen suuntaan ensimmäinen vaihto oikeaan oli taas hankala. Jälkimmäinen vasempaan sen sijaan onnistui joka kerta melko itsestään puomeilla. Taas meinasi olla vähän sitä että tullaan vain uudestaan. Rupesin itse huutelemaan kysymyksiä että mitä pitää tehdä toisin. Yläkroppaa ei saa lähteä kääntämään ja piti ratsastaa suoraan kohti opea. Minä kun mietin lähinnä että mistä suoruutemme falskaa. Sellaisia ohjeita ei tullut. Vaihto jalasta. Kovin monta sakkokierrosta ei sitten tullut kun kelpasi.

Tultiin lopuksi vielä suorat puomilinjat. Ensin 5 + 5 askelta, sitten 4 + 4. Kummallisen haparoivaa vaikka tämän pitäisi olla bravuureitamme. En muista enää tarkemmin mikä meni pieleen, paikat ainakin. En muista tuliko vääriä askelmääriä ja vääriä laukkoja. Lopuksi sai kurvata vähän yksäripäädyn puolelta ja Senjakin piti herättää ihan kunnolla liikkeelle jotta tuli neljät.

Loppuraveissa liikkui letkeästi ja puhtaasti. Vertyi kai paremmaksi.

Ongelmia:
alkuraveissa oli vasemman kierroksen kaarteissa huono
ei ihan priimaa tekemistämme

Parannusta:
laukkasi ihanan maltillisesti
omat käyntiväistöt todella näppärästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora