torstai 22. huhtikuuta 2021

Itsenäisellä iltaratsastuksella ohjille kevyempänä

Torstaina kävin puoli kuudelta ensimmäistä kertaa fysiikkatreeneissä. Tallireissu jäi siis tavalliseen tapaan illalle. Nyt pyörätiet oli harjattu kokonaan puhtaaksi hiekoista. Keli oli aurinkoinen mutta lämmintä oli vain asteen verran.

Nella oli sisällä iltaheinien kimpussa kun ehdin tallille. Myöhemmin kuulin että taas oli tarhakaverin lähdettyä rampannut tarhassa niin että piti ottaa sisälle.

Jäätiin kentälle ja kaverit menivät maneesiin. Hyvä vähän harjoitella yksin olemista. Hallista tulevista äänistä Nella ei sanonut mitään. Kivan rentoa menoa. Eikä kentän laidalla haukkumassa käynyt koirakaan haitannut.

Mentiin vähän eilisen tunnin tehtävien jalanjäljissä. Alkuun ympyräkahdeksikkoa. Tänään Nella oli paljon kevyempi kädelle. Toki päätin ettei saa jäädä painamaan ohjalle. Yllättäen tuntui olevan jopa enemmän kiinni oikealla kuin vasemmalla.

Ympyröiden lomassa tehtiin siirtymiä askellajin sisällä sekä askellajista toiseen. Kivan kuuliaista.

Laukat olivat paljon eilistä ryhdikkäämpiä ja niitä pääsi ratsastamaan. Pitkille sivuille päästin vähän eteen ja sen jälkeen tuli takaisin. Ei pahaa vyörymistä.

Pidettiin työskentelypätkät lyhyinä ja joka pätkän jälkeen pidettiin pienet välikäynnit. Kolmen vartin hommiin tuli neljät välikäynnit.

Viimeinen työskentelypätkä mentiin jo ihan tehtäviä. Ympyrällä ensin käynnin kokoamista, sitten eteen. Tämä ei oikein sujunut, joten mentiin jatkossa pelkkää käyntiä. Neljännes käyntiä, neljännes koottua ravia, neljännes isompaa ravia ja taas koottua ja sitten käyntiin. Tämä toimi ihan yllättävän kivasti. Muutama ympyrällinen suuntaansa.

Sitten jätettiin käynnit pois ja siirtymät tulivat ravista laukkaan. Laukassa ensin kootummin, enemmän eteen, kootummin ja takaisin raviin. Lopulta vain ravia ja kootumpaa laukkaa. Yllättävän hienoja siirtymiä laukasta alas. Eikä nostotkaan tainneet olla kovin huonoja.

Ennen loppuravejamme kaverit poistuivat hallista. Yksin oli hetken kiireisempää mutta ei tullut pahempaa hätää vaan Nella malttoi keskittyä loppuverkkaankin. Alkuun ja loppuun tehtiin puolikasta hannunvaakunaa eli radan poikki, vähän volttimaisesti kulma ja pituushalkaisijalle. Siitä taas suunnanvaihto ja kulma volttimaisesti. Vähän kuin voltit ristikkäisiin kulmiin. Kunnon suoristukset väleihin sekä suunnanmuutokset. Välillä piti pyöräyttää kokonainen voltti tai ympyrä jos ei tullut valmista.

Loppuun vielä talutin ja keräsin sekä meidän että muiden kasat kentältä. Nella oli kivan kärsivällisesti mukana. Kymmenisen minuuttia.

Psylliumit eivät uponneet kunnolla mausteena olevasta omenamehusta huolimatta. Eivätkä olleet kadonneet kupista aamuun mennessä.

Ongelmia:
oli taas rampannut tarhassa
eilinen sattui yhä käsiini
ei syönyt psylliumeja aamuun mennessä

Parannusta:
ei ötököitä
ei huudellut kavereiden perään
oli paljon kevyempi edestä kuin eilen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora