lauantai 17. huhtikuuta 2021

Näppärästi Nellalla estevalkussa

Lauantaina oli iltasella taas estevalmennukset Ponipihalla. Nyt ratsukseni tuli tietysti Nella. Olisin mennyt myös ratsastuskoulun hevosella mutta nyt ei riittänyt heppoja minulle asti.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Enimmillään taisi olla lähes +13°C. Nellan ensimmäinen nakutarhauspäivä. Kaveri oli haettu jo aiemmin sisään mutta näytti viihtyvän ihan hyvin itsekseenkin. Hain sisälle vasta noin tuntia ennen omaa vuoroa. Mukamas hyvissä ajoin.

Kuurasin Nellan edustuskuntoon, laitoin takasuojatkin sekä virittelin testiin saadun panssarivyön satulavyön jatkopaloilla kiinni. Kuolainten vaihto.

Oli muka niin lämmintä että meinasin mennä ilman takkia mutta heti alkuverkassa totesin etten tarkene. Takki takaisin niskaan. Olin sentään ensimmäistä kertaa ilman kerrastoa.

Meitä oli 4 ratsukon porukka ja tajusin etten ole Nellan kanssa noin isossa ryhmässä vielä mennytkään. Alkuun heppa oli vähän hätäinen eikä kovin rentoa ja pyöreää menoa löytynyt. Vauhti ja askellaji olivat kuitenkin suunnilleen kuskin päätöksiä ja humma ohjautui hyvin. Lähinnä suoraa uraa ja ympyröitä. Ravia ja laukkaa molempiin suuntiin.

Meidän hyppyvuoromme oli tänään kakkonen. Tultiin taas ensin yksittäin kolmisen kertaa ristikkoa. Sujuvampaa laukkaa. Paikat meinasivat jäädä vähän juureen. Sitten toisesta suunnasta pystyä täytepaloilla. Nella ei katsonut paloja yhtään. Tultiin myös molemmat suoralla linjalla. Ensin tuli 6 askelta töpöpaikoilla. Sujuvammin päästiin viiteen. Viidellä ohje oli aloittaa pidätteiden teko askelta aiemmin. Tunnustan etten neljää laukkaa ennen nähnyt vielä että meinaa jäädä ahtaaksi.

Tultiin myös kahdeksikolla pystyä ja okseria. Okserille tuli todella hyviä hyppyjä. Pystylle ratsastin reitin hyvin mutta vasen laukka ei löytynyt hypyissä. Kuskin piti istua pystympänä. Esteet nousivat mutta Nella loikki empimättä.

Tultiin vielä kahden askeleen sarja. Ei pysytty ihan keskellä mutta helposti yli.

Lopuksi koko höskä kasattiin radaksi. Ensin kaksi kierrosta okseria ja pystyä. Siitä 5 laukan linja ja loppuun sarja. Alkumme oli oikein sujuva. Yhä piti olla pystyllä pystympänä itse. 5 laukan väli taisi olla sekin hyvä. Sarjalle tultiin aika juureen ja välissä Nella ajautui vasemmalle. Silti loikkasi empimättä yli isosta pystystä. Ei sakkokierroksia.

Tänään esteet pysyivät mukavuustasolla eikä ollut jättimäisiä. Ope sanoi viimeisen pystyn korkeudeksi 105. Ei tuntunut yhtään pahalta. Nellalla on ihanan tasainen hyppy olla mukana. Enemmän ongelmana on varmuuden vuoksi ylihyppäävä kuski. Etupainoisuudesta ei tullut sanomista.

Loppuraveissa Nellalla oli vauhtia vaikka kuinka. Kovasti piti himmailla. Loppukäynnit taluteltiin huomisen esteitä kasaillen. Siinä menikin tovi.

Psylliumilla maustettu mash ei meinannut tänäänkään upota.

Ongelmia:
Nella hyppäsi mieluummin vähän juuresta kuin kauempaa
vähän vääriä laukkoja
kuski yritti hypätä humman puolesta
loppuraveissa halusi viipottaa
jokin ehkä putosi?

Parannusta:
empimättä kaikesta yli
ei katsellut täytteitä yhtään
aika helppoa ja varmaa

Mariella videoi ja Eerika kuvasi. Niitä voi olla tulossa myöhemmin tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora